14. august 2014

Šokolaaditäidisega kaneelirullid, mis ei vaja ahjukuumust!

No nii, siin on üks üdini lahe retsept, mille idee leidsin juhuslikult pinterestis ringi kolades. Mis see siis on? Need on ühed üdini maitsvad šokolaaditäidisega kaneelirullid, mis valmivad..... üllatus-üllatus RÖSTSAIAST! Pikka planeerimist see retsept  ei vaja. Varuge lihtsalt suuremat röstsaia (mida suurem, seda parem), veidi šokolaadikreemi ja marju ning segage kokku köögikapis leiduvad kaneel ja suhkur. Täpsem õpetus aga alljärgnevalt.



röstsaiaviile
šokolaadikreemi
lemmikmarju (mustikaid või vaarikaid või sõstraid vms)
muna
kaneeli-suhkrusegu
 

Lõika röstsaiaviiludel (vali võimalikult suur kandiline sai) ära ääred ning rulli tainarulliga need õhemaks. Seejärel määri noaga röstsaiale pika reana šokolaadikreemi ning selle peale aseta pisut oma lemmikmarju. Seejärel keera sai pikemast küljest rulli. Toimi samamoodi ka teiste saiaviiludega. Seejärel kasta saiarullid lahtiklopitud munasse ning prae koheselt kuumas õlis kuldseks. Sega pisut suhkrut ja kaneeli omavahel ning paneeri saiarulle kohe peale küpsetamist selles! 

Retsept ilmus ka Maret2014 juulikuunumbris.

11 kommentaari :

  1. Nägin ka seda ideed netis (tõenäoliselt Instagramis) ja panin märke juurde, et tuleb proovida :) Natuke hirmutas see õlis praadimine, et kui rasvased need jäävad. Samas muidugi ei pea rasvainet meeletus koguses lisama :) Muidu imelihtne ja kiire viis kaneelisaiu saada :)))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures meeletus koguses ei peagi seda rasva lisama. Panin natuke ja sellest piisas, et rullid kenasti pruunistuksid. Meeldis kohe väga:)

      Kustuta
  2. Tunduvad väga isuäratavad! Tasub mõneks hommikusöögiks teha, kuniks veel värskeid marju on.. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, praegust hooaega tuleb veel ära kasutada nii palju kui võimalik. Mustikaid saab näiteks ideaalselt kasutada:)

      Kustuta
  3. Röstsaia asemel võiks kasutada röstsepikut.

    VastaKustuta
  4. Vaja järele proovida! Retsepti lugedes meenusid ka Ilse Lämmi pini pirukad :) http://ilse.riiul.com/2011/06/viinerid-saia-sisse-ehk-lammi-pini/ Katrin

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, need on tõepoolest nende šokolaadirullide soolasem sõber:)

      Kustuta
  5. Kuna pean ilmselt lähiajal ahjuta hakkama saama, siis mulle kui kaneelisaiade fännile on see eriti tänuväärne idee! Ei tea, kas jääkapist võetud-sulatatud marjad jääksid liiga vesised?

    VastaKustuta
  6. saia rullida? ära ei murdu või?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei murdu. Kui on pehme ja värske sai, siis saab ilusti:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails