25. august 2014

Jäine karamellikook

Oehhh.... see kook läks küll laualt nagu niuhti. Vahel ju lihtsalt on nii, et miski tuleb nii hea välja, et muudkui võtad tükikese ja siis veel tükikese ja siis veel tükikese. Pakud teistele ning nendega on täpselt sama lugu... Aga ma ütlen põhjuse miks see nii kook hea on! Seetõttu, et enne söömist seisis see paar tunnikest sügavkülmas. Süües oli kook jahutavalt kreemine ja täidlane, retseptis kasutatud toorjuustukreemil lasus ka oma oluline roll. Kook oli peale lühikest sügavkülmutamist meeldivalt tahenenud, mitte ebameeldivalt läbi külmunud. 

PS! Selle koogi valmistamiseks on vaja varuda vaid 6 komponenti:)


Põhi:
180 g Digestive küpsiseid
50 g võid, sulatatud


Kate:
600 g toorjuustukreemi karamelliga, toasooja
3 muna
100 g Kreeka jogurtit
2 pirni


Purusta küpsised peeneks ning sega kokku sulatatud võiga. Suru segu võiga määritud ümmarguse vormi põhjale (22cm). Koori ja viiluta pirnid ning laota põhjale. Vahusta toorjuustukreem munadega, lisa segades juurde Kreeka jogurt ning vala segu vormi. Küpseta 175 kraadi juures 40-50 minutit. Lase jahtuda, seejärel aseta kook serveerimiseni sügavkülma. 

14 kommentaari :

  1. Tere.
    Kas selle karamellikoogi võib ka nt lihtsalt külmkappi panna nii ööpäevaks? või peab ikka sügavkülma panema?
    Siret

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib küll, aga mulle meeldis see kook eriti just siis, kui see oli enne serveerimist pisut sügavkülmas olnud:)

      Kustuta
  2. Aitäh mõnusa retsepti eest, Ragne. Proovitud ja kook tuli fantastiliselt hea ning kadus kiirelt. Osa karamelliga toorjuustukreemist asendasin Farmi light-toorjuustuga.
    Järgmine kord proovin pirnidele veidi mingit vürtsi lisada - tundus, et näiteks kardemon, kaneel vms annaks mingi huvitava nüansi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda, et meeldis. Loodetavasti sai kook enne serveerimist korraks sügavkülma pistetud;)

      Kustuta
  3. Tere, kas kook sobib ka õunadega?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui on magusamad õunad, siis kindlasti. Need tuleb vaid pisut pisemaks hakkida, et ilusti läbi küpseks.

      Kustuta
  4. Kust saab toorjuustus karamelliga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. seda müüakse igas suuremas kaupluses. Seal, kus on toorjuustud ja sulatatud juustud ja muu selline kraam:)

      Kustuta
  5. Aga kusjuures ei müüda igas kaupluses kahjuks. Käisin just nii Vana-Pärnu Maksimarketis kui ka Comarketis ja kummaski ei olnud. Saad äkki Farmile edasi öelda, et poed on kehvasti varustatud :)
    Kuna isu just täna just seda kooki teha oli nii suur, siis ostsin 400 g köögi toorjuustu ja väikse topsi keedetud kondenspiima, loodetavasti selline asendus toimib. Kook on ahjus.

    A.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav, mul ei ole seni olnud probleem toorjuustukreemi leidmisega. Kas niimoodi (toorjuust ja kondenspiim) kooslustega kook toimis?

      Kustuta
  6. Tere, kas seda kooki võib näiteks teha ka Tere karamellipudinguga, kui toorjuustukreemi ei leidu? Kas pirn annab koogile midagi väga palju juurde, sest kohustus ei ole ju pirni sinna koogi sisse panna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Pirn kohustuslik ei ole, mulle lihtsalt meeldib selle maitse antud koogis;) Karamellipudinguga ei ole kahjuks seda kooki proovinud ja ei oska öelda, milline lõpptulemus sellega valmistatud tuleb. Toorjuustukreem annab koogile juurde mõnusat kreemisust, mida ma kardan, et puding ei tee. Kindlasti oleks vaja pudingut kasutades lisada ka pisut suhkrut.

      Kustuta
  7. Kas sügavkülmas võib kooki hoida ka mitu päeva või külmub see siis liialt läbi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte, sest kui see kook on mitu päeva sügavkülmas, siis külmub see liialt läbi ning seejärel toatemperatuuril sulada lastes ei ole kook enam see, nagu olema peab. Tunnike-kaks on piisav. Kui on soov aga kooki varem valmis teha, siis soovitan hoida seda eelnevalt külmkapis ning siis mõned tunnid enne serveerimist pista sügavkülma:)

      PS! infoks niipalju, et toorjuustu karamelliga poodides enam ei müüda. Olen selle aga asendanud (umbes pooleks) toorjuustu ja keedetud kondendpiimaga!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails