30. juuli 2014

Jogurtijäätisepulgad vaarikatega

Seda on vist nüüd kõik märganud, et õues valitseb suur suvekuumus. Inimesed otsivad varju ning söömiseks miskit jahutavat. Tuleb tunnistada, et minu igapäevases menüüs on jäätis hetkel aukohal. Seetõttu on ka see postitus pühendatud sellele heale külmale maiusele. Jogurtijäätise valmistamisel võtke lapsed kindlasti abiks, sest lõpptulemusena valmib miskit sellist, mille üle just pere väikestel eriti hea meel on. Jogurtijäätis on üks jahutav lahja maius, mida saab lihtsalt süüa ja nautida. Eriti hea just palava ilmaga. Lisandiks on sellel jogurtijäätisel vaarikad, aga pistke sellesse täpselt seda, mille järgi parasjagu isu on või mida marjapõõsad pakuvad. 

Valmistamiseks on vaja pulgajäätisevorme, mida on leida toidupoodide kodutarvete osakondadest. Tallinlased leiavad erikujuga jäätisevorme ka näiteks suhkrukunstist või Apelsinist (kui need muidugi palava ilmaga otsa pole saanud). Kui vorme ei ole, siis valmistage need lihtsalt tavalistesse ühekordsetesse pisiketesse joogitopsidesse, millele pistate sisse ühe puust jäätisepulga..... Retsept ilmus ka juulikuu Maret ajakirjas (2014).




ca 6-8 pulgajäätist 

200 g Kreeka jogurtit
75 g vaarikaid + lisaks 6-8 vaarikat 
35 g mett

Pane kõik komponendid kaussi ning püreesta ühtlaseks. Vala segu jäätisevormi aukudesse, pista igasse vormi veel üks terve vaarikas ning aseta peale jäätisevormi kaas. Lase külmas taheneda ca 4-6 tundi.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails