30. mai 2014

Kohupiima-toorjuustukook õunte või rabarberitega - kuidas parasjagu soovi on!

"Palun, kas saaks veel seda kooki?" Küsis mu laps, kui oli juba eelnevalt 2 pirakat koogitükki isukalt ära söönud. Teadagi meeldivad lastele kõige rohkem lihtsad koogid, plusspunkte lisab muidugi see, kui küpsetis sisaldab ka rohkelt kohupiima. See kook täidab edukalt kaht kriteeriumit. 

Tegemist on tegelikult traditsioonilise purukoogiga, mis valmistatud küpsisepulbrist. Viimane tekitab koogile krõbeda katte. Loomulikult võib koogi valmistamiseks haarata poest ka tavalist tordipulbrit, kuid siiski-siiski soovitan küpsisepulbrit;) Retsept on taas hästi lihtne ning suuremat maadlustrenni köögis ei ole vaja teha:) Hääd!


1 pk küpsise- või tordipulbrit
0,5 tl kaneeli
1 pk (200 g) võid
350 g õunu või rabarbereid
2-3sl suhkrut
(rabarberite puhul,õunte kasutamisel ära suhkrut lisa)
1 tops (370 g)
kohupiimakreemi vanilliga (mul oli kasutusel see Farmi oma)
200 g toorjuustu, toasooja
3 muna
1,75 dl suhkrut
1,5 sl mannat

Näpi küpsisepulber, kaneel ja või purutaoliseks seguks ning raputa pool segust võiga määritud lahtikäiva vormi (ca 20x28cm) põhjale. Koori ja tükelda õunad (või rabarberid) väikesteks viiludeks. Rabarberite kasutamisel sega need 2-3 sl suhkruga. 

Sega kokku ülejäänud ained, lisa õunatükid (või rabarberid) ning vala täidis vormi. Kõige peale raputa ülejäänud puru. Küpseta 190 kraadi juures ca 45-50 minutit. Lase jahtuda, külmalt kõige parem!


23 kommentaari :

  1. Vastused
    1. Mina ostsin ka Vilma küpsisepulbrit. Kas on mingi muu variant veel?

      Kustuta
    2. Ma pean vabandama. See, mille järgi seda kooki teen on tõesti 360g . See 450g on tordipulber, mille pakid kogemata segamini ajasin:)

      Kustuta
  2. Tere Ragne!
    Olen sinu blogi tulihingeline salalugeja ja sinu fänn!!
    Seda retsepti nägin ja kohe teadsin,et proovimisele läheb..kuna meie perele väikesest koogist ei piisa,siis kogused topelt ja suur plaadi täis seda imemaitsvat kooki ma valmis küpsetasin,ning no lihtsalt pole sõnu...igaljuhul suur äitäh jälle sulle!!!
    Imeilusat suve ja palju maitsavid ideid!!!

    VastaKustuta
  3. Tere!

    Tegin täna seda kooki. Super hea!
    P.s. Mina ei leidnud küll sellist küpsisepulbripakki, mille suurus oleks 450 g. Vilma küpsisepulber oli 360 g pakis... Mulle tundus, et natuke väheseks jäi nii suure plaadi kohta seda puruosa.

    VastaKustuta
  4. kas 24x24cm vormiga jäävad kogused samaks?

    VastaKustuta
  5. Kas manna on siinkohal väga oluline komponent? Või saab seda millegagi asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle meeldib, et manna teeb koogi pisut jõulisemaks. Küll aga võib selle soovi korral ära jätta.

      Kustuta
  6. Tegin eile seda kooki ja mul millegipärast ei tulnud põhi välja, ta jättis sellise mulje, nagu ta oleks toores. Mul ei ole kordagi tulnud välja põhi, kus ma sega küpsisepuru ära võiga või siis pulbri. Oskate Te öelda, milles probleem võib olla?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma loen ja mõtlen, et mis huvitav sai valesti minna. Mul on mitmed seda koogiretsepti teinud ja õnnestunult. Ehk oli täidise kogus liialt suur? Rabarbereid/õunu liiga palju?

      Kustuta
  7. Abikaasa rõõmustas alguses: "Nii tore, et tegid juubelikooki (st juubelitordi pulbriga kohupiima-õunakook)!". Kui sai teada, et see ei olegi nii, maitses ta kooki veidi skeptiliselt ja ütles siis, et see kook on ju vähemalt sama hea! Mulle endale maitses see isegi rohkem kui juubelikook - küpsisepulber annab tõepoolest teistsuguse mõnusa meki :)

    VastaKustuta
  8. See kook on saanud mul juba klassikaks, lihtsalt nii hea ja kindlapeale minek!!

    VastaKustuta
  9. Mis võis valesti minna, mul hakkas või küpsetamise ajal vormi vahelt välja tilkuma? Tegin nr 28 ümmarguse vormiga. Kasutasin samuti pöördõhu programmi ja tundus, et seest jäi nats toores kuid hiljem panin koogi uuesti ahju ja küpsetasin alt küpsemisega veel 15 min, siis läks põhi ja sisu õigeks. Kasutasin shokolaadi-muffini pulbrit ja kook oli väga mahlane ja maitsev. Kindlasti proovin veel :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Küpsetuspaberiga võib vormi ära vooderdada, siis tilkuma ei hakka:)

      Kustuta
  10. Millest see küpsisepulber koosneb? Kui mul on kodus erinevad jahud, suhkur jt maitseained, küpsetuspulber, ühesõnaga tavaliselt küpsetamiseks vajalik naturaalne kraam olemas, kas ma saan selle pulbri äkki ise kokku segada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul kahjuks ei ole seda pakki kodus. Vilma kodulehel on ehk täpsemalt kirjas:)

      Kustuta
  11. Küpsisepulbrit vist enam ei müüda. Kas siis teha tordipulbriga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaaa muidugi! Tordipulbriga õnnestub see kook ka väga hästi;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails