26. märts 2013

Pirni-toorjuustukook küpsistega



Mõni aeg tagasi valdas mind täielik küpsisekoogi isu. Sellest tingituna sündis ka alljärgnev retsept - lõunasel ajal tekkis mõte ning õhtuks oli valmis kook juba laual. Muidugi on hea, kui küpsisekook jõuab ööpäeva jahedas imbuda, aga kui isu tõesti suur, siis immuta küpsiseid lihtsalt pisut põhjalikumalt. Lõpptulemuseks on üks üdini täidiserohke ja külluslik küpsisekook, mis sobib ideaalselt ka lähenevate munadepühade ajal valmistamiseks.


2 pk ( ehk 32 tk) küpsist
450 g toorjuustu, toasooja
300 g kodujuustu
75 g kamajahu

75 g suhkrut 2 suuremat küpset pirni
kanget kohvi (immutamiseks) 

Kate: 100 g šokolaadiga toorjuustukreemi või  Nutella šokolaadikreemi

Sega toorjuust, kodujuust, kamajahu ning suhkur omavahel. Koori pirnid, eemalda südamik ning lõika siis väiksemateks tükkideks. Lisa toorjuustusegule. Lao küpsised alusele 2x4, eelnevalt kastes need korraks kuuma kohvisse. Jaota silma järgi täidis neljaks ning määri alumisele küpsisekihile 1 osa toorjuustusegu. Immuta järgmise kihi küpsised kohvis ning aseta koogile, kata jällegi toorjuustuseguga. Korda tegevust veel kaks korda, jättes pealmiseks kihiks toorjuustusegu.

Sulata toorjuustukreem/šokolaadikreem veevannil pehmeks ning nirista koogile. Aseta külma maitsestuma.

12 kommentaari :

  1. oh, küpsisekoogid mu lemmikud.. aga täpsemalt millist toorjuustu ja kodujuustu kasutasid? ja mis küpsiseid?

    Ann

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu lemmikud on ka:) Kasutasin Kalevi Ekstra küpsiseid. Kodujuust ja toorjuust olid Farmi omad.

      Üks tähelepanek: kodujuustul ei tohi olla liiga suured terad sees. Liiga suurte teradega kodujuustu olen tavaliselt korra mikseriga kergelt püreestanud:)

      Kustuta
  2. Väike ääremärkus (selgus just valmistamise käigus), küpsiseid tuleb laduda 2x4, vastasel juhul tuleb retsepti kogust kahekordistada:) Mis ei ole ka paha mõte, juhul kui pood on ligidal..;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minupoolsed vabandused. Isetegin teistkordsel valmistamisel topeltkogused ning automaatselt läks see ka õpetamiskäiku sisse. Kohe muudan vea ära:) Tänud tähelepaneku eest;)

      Kustuta
  3. No ei maitsenud. Kama käis kõigest üle, pirni õrn maitse kadus täielikult. Eks ta maitseasi ole, aga .....Ja retseptist pidasin kinni.

    VastaKustuta
  4. Olen selle blogi suur austaja, aga kahjuks see tort kohe üldse ei meeldinud.

    VastaKustuta
  5. Avaldan ka oma arvamuse! Jumm hea kook! Kuid see sobib vaid sellistele kama sõpradele kuna kama maitse on ikka väga tugev. Kuna mass jäi minu jaosk liiga paks lisasin natukene hapukoort ka. Minule ja mu kodustele see meeldis. :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails