25. september 2008

Juustu-kõrvitsapüreesupp

Olen alati arvanud, et soolastest roogadest õnnestuvad mul eriti hästi erimevad kastmed, kastmetoidud ja supid. Ja jällegi, seda suppi tehes, ma ei eksinud. See kõrvitsasupp on mõnusalt mahe ning parim kõige värskema leivaga, mida poest võimalik leida!



1 sibul
1 kg kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
4 kartulit
ca 1 l – 1,2 l köögiviljapuljongit
80 g riivitud juustu
tilli, pipart

Serveerimiseks:
riivitud juustu
röstitui seemneid


Lõika sibul, kõrvits ja kartul kuubikuteks. Kuumuta sibul pannil õlis klaasjaks. Lisa puljong, kõrvits ja kartul. Keeda seni, kuni kõrvits ja kartul on pehmed. Jahuta veidi ning seejärel püreesta mikseriga. Saadud segu kuumutada keemiseni, lisa riivitud juust ning maitsesta tilli ja pipraga. Serveeri täiendavalt riivitud juustu ning röstitud kõrvitsaseemnetega.

17 kommentaari :

  1. Tegin jälle seda suppi külalistele. Kõrvitsa mittesööja sõi ja kiitis. Kui kuulis, millest supp on kehitas õlgu ja tõstis juurde. Mmmmaitsev!

    VastaKustuta
  2. Nii tore, kui mingi toidu vihkajad, leiavad enda jaoks midagi üllatuslikku ja uut (seda muidugi enda teadmata:))

    VastaKustuta
  3. Ma üritasin kõike retsepti järgi teha, kuid supp jäi mõru. See ikka konkreetse kõrvitsa enda maitsest. Lõpuks lisasin juustu (parmesani ja toorjuustu) veel juurde ja soola, et mõrudat maitset varjata. Ning lõppkokkuvõttes sai sellest kergest supist päris hea JUUSTU-kõrvitsasupp :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas kõrvitsat eelnevalt maitsesid? See võis olla selle süü. Kas sibula praadimisel oli kasutusel oliiviõli või tavaline õli? Samuti võis sibul üle küpseda. Muidu ei ole siin supis ühtegi komponenti, mis mõrudat maitset tekitaks.

      Kustuta
  4. Tegin ka mõned nädalad tagasi ja väga maitsev supp sai. Mina pole ka muidu eriline kõrvitsa sõber ja supid pole ka väga lemmikud. Juustu panin ma rohkem (aga mul olid ka muud koostisosad ilmselt veidi teises proportsioonis), lisasin ka törtsu kaneeli ja petersellining lisaks sibulale panin ka küüslauguküüne. Kasutasin muskaatkõrvitsat. Täna jälle kavas teha, sest eelmisel korral terve pere sõi ja kiitis :) Aitäh super retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore kuulda. Kaneel teeb kõrvitsa maitsega minu arvates imesid, lisan seda ka tihtipeale roogadesse:)

      Kustuta
  5. Mis asjast see pruunikas ring seal supi peal on? :D

    VastaKustuta
  6. Ma panen nüüd ka ühe suure hapu õuna, paar küüslaugu küünt. Muidu liiga lääge ja maitset vähe.

    VastaKustuta
  7. Tegin ka püreesuppi aga kõrvitsamaitse kadus kui lisasin puljongi kuubiku ja merevaigu,veel hullemaks läks kui panin törtsu rõõskakoort.need hävitasid kõrvitsa .Mida soovitate .

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mis puljongikuubikut Te kasutasite? Ehk on süüdi see?

      Kustuta
  8. Tere! Mus juustu peaks kasutama? Minul ei sulanud juust täielikult ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See ei peagi täielikult ära sulama, vaid jääma mõnusalt pehmena suppi. Võib kasutada täiesti tavalist riivitud juustu või näiteks Cheddar juustu!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails