25. september 2008

Juustu-kõrvitsapüreesupp

Olen alati arvanud, et soolastest roogadest õnnestuvad mul eriti hästi erimevad kastmed, kastmetoidud ja supid. Ja jällegi, seda suppi tehes, ma ei eksinud. See kõrvitsasupp on mõnusalt mahe ning parim kõige värskema leivaga, mida poest võimalik leida!!!


1 sibul
1 kg kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
4 kartulit
ca 1 l – 1,2 l vett
2 puljongikuubikut (soovitavalt köögivilja oma)
80 g riivitud juustu
tilli
pipart

Serveerimiseks:
riivitud juustu
röstituid kõrvitsaseemneid


Mugulsibul, puhastatud kõrvits ja kartul lõigata kuubikuteks. Mugulsibul kuumutada toiduõlis klaasjaks. Lisa veega segatud puljongikuubikud, kõrvits ja kartul. Keeda seni, kuni kõrvits ja kartul on pehmed. Jahuta veidi ning seejärel püreesta mikseriga. Saadud segu kuumutada keemiseni, lisa riivitud juust ning maitsesta tilli ja pipraga.

Serveeri riivitud juustu ning röstitud kõrvitsaseemnetega. (Röstitud kõrvitsaseemnete saamiseks pane paar võitükki ahjuplaadile ning aseta seemned selle peale, rösti ahjus grillfunktsioonil, kuni seemned on kuldpruunid. Puista üle soolaga ja sega.)

7 kommentaari :

  1. Tegin jälle seda suppi külalistele. Kõrvitsa mittesööja sõi ja kiitis. Kui kuulis, millest supp on kehitas õlgu ja tõstis juurde. Mmmmaitsev!

    VastaKustuta
  2. Nii tore, kui mingi toidu vihkajad, leiavad enda jaoks midagi üllatuslikku ja uut (seda muidugi enda teadmata:))

    VastaKustuta
  3. Ma üritasin kõike retsepti järgi teha, kuid supp jäi mõru. See ikka konkreetse kõrvitsa enda maitsest. Lõpuks lisasin juustu (parmesani ja toorjuustu) veel juurde ja soola, et mõrudat maitset varjata. Ning lõppkokkuvõttes sai sellest kergest supist päris hea JUUSTU-kõrvitsasupp :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas kõrvitsat eelnevalt maitsesid? See võis olla selle süü. Kas sibula praadimisel oli kasutusel oliiviõli või tavaline õli? Samuti võis sibul üle küpseda. Muidu ei ole siin supis ühtegi komponenti, mis mõrudat maitset tekitaks.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails