23. detsember 2012

Šokolaadikook toorjuustukihtidega



Selle jõulukoogipostitusega olen ma ammuilma hiljaks jäänud. Siiski-siiski, kui keegi veel peab plaani, mida jõululauale magusaks pakkuda, siis see kook võib magusalauale kandideerida küll. Jõulutoimetused on hetkel need, mis enamuse aja ära võtavad. Õnnelikult võib aga öelda, et enamike kohustuslike tegevuste nimekiri on saanud juurde linnukesed - kuusepuu tuppa toodud ja ehitud, jõulukingid meisterdatud, sült keedetud, koogid valmis ja maitsestumas, terriin tehtud ning mõned nipet-näpet toidud veel söömist ootamas ja siis veel jõululeivad, mis lähevad õhtul kerkima. Niisiis võib jõuluõhtu saabuda - olen valmis:)

Selle koogi valmistamine on aga lihtsamast lihtsam.Vaja lihtsalt veidi küpsetada ning hiljem täidisega kostitada. Üht tuleb aga meeles pidada - ärge unustage kooki korralikult joota/niisutada, sest teadagi ju - mida mahlasem on selline kihiline kook, seda parem. Mina lisasin koogile juurde veidi kreemlikööri, nii et kui sööjate hulgas lapsi ei ole, siis ärge olge alkoholiga kitsi (siiski mõistuse piires) - šokolaad ja kreemliköör sobivad ideaalselt kokku:) Kui kapis likööri ei ole, siis sobib ka rumm või konjak.

... ja kui teile juhuslikult tundub see pilt tuttav, siis tegelikult valmis see kook ühel ajal oivalise tuunikalakastmes kanalihaviilude retseptiga. Modell on sama, pilditaust ka, aga toit ise veidi magusam.

Ilusaid jõulupühi kõigile!



6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

1,5 dl kakaod

100 g võid, sulatatuna

3 muna

3 dl keefiri
1 apelsini riivitud koor


Täidis:
300 g toorjuustu, toasooja
0,5 dl suhkrut
1 pk (150g) šokolaadiga toorjuustukreemi, toasooja
(tuleb Farmi poolt)


Immutamiseks:
ca 1,5 dl piima või kanget kohvi
  2-4sl kreemlikööri (soovi korral)


Kate:
200 ml rõõska koort (35%)
1 sl suhkrut

Koogi valmistamine: sega omavahel kuivained. Seejärel lisa segades juurde ülejäänud ained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse (Ø22cm) koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 50-55 minutit. Lase siis koogil veidi jahtuda ning lõika kook horisontaalselt kolmeks.

Sega vahule toorjuust ja suhkur. Sega piim ja liköör omavahel ning niisuta sellega alumist koogipõhja. Määri peale toorjuustutäidis. Kata keskmise koogiringiga ning immuta piimaseguga. Seejärel määri peale šokolaadi-toorjuustukreem. Immuta pealmist koogipõhja ning seejärel aseta see koogile kõige peale. Lase maitsestuda ööpäev. Vahusta koor ja suhkur ning kaunista kook vahukoorega.

otsas...

2 kommentaari :

  1. Šokolaadiga toorjuustukreemi Farmi enam ei tooda - mida selle asemele soovitad? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle asemel võib kasutada tavalist šokolaadikreemi (sama kogus).

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails