10. detsember 2012

Piparkoogipavlovad – seekord kausis

Käes on juba see aeg, mil mandariinid, küünlaleek, piparkoogid, hõõgvein ja ahjust tulevad tummise kartuli-lihapajaroa lõhnad tekitavad suurt jõulutuhinat ning helget talvetunnet. Ahju rändavad peamiselt tummised talveroad või siis kaneeli- ja jõuluvürtsiderohked talvemaiused - hea on ju tulla lumisest õuest, teha endale üks väike kosutav tee ingveriga ning siis nautida miskit head ja paremat..... jõulud-jõulud:)

Niisiis, talveõhinas olen viimasel ajal küpsetanud rohkelt piparkoogibeseesid, mis valmivad klassikalise pavlova koogi retsepti järgi. Enda premeerimiseks tuleb pavlovale seltsiliseks juurde õrn toorjuustukreem, piparkoogipuru ning suvisest ajast sügavkülma korjatud mustikad. Mis veel tahta?!?!



kuuele

4 munavalget
näpuotsatäis soola
200 g suhkrut
1 sl maisitärklist
2 tl vanillisuhkrut
0,75 tl piparkoogimaitseainet
1 tl valgeveiniäädikat


Toorjuustukreem:
150 g toorjuustu, toasoojana
1-2 sl suhkrut
100 g hapukoort
200 ml rõõska koort (35%)

Serveerimiseks: piparkooke, külmutatud marju

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks. Seejärel lisa jaohaaval juurde suhkur, ise pidevalt vahustades. Vahusta seni kuni saad ilusa läikiva munavalgevahu. Sega omavahel ülejäänud kuivained ning lisa läbi sõela munavalgevahule. Raputa peale äädikas ning sega kõik ettevaatlikult läbi. Laota munavalgevaht ahjuplaadile ca 25x30 cm laiuselt. Tõsta ahjuplaat ahju, alanda koheselt kuumus 110 kraadini ning küpseta* 40-45 minutit. Lülita siis ahi välja ning lase paokile jäetud ahjuuksega pavloval ahjus tunnike kuivada.

Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust lusikaga vahule, lisa suhkur ja hapukoor. Vahusta rõõsk koor ning lisa ettevaatlikult toorjuustusegule. Sega ühtlaseks.

Lõika pavlova kuueks ning purusta kergelt need kaussidesse. Jaga toorjuustutäidis kaussidesse pavlovate peale. Peale purusta piparkooke ning külmutatud marju.

*NB! Küpsemise ajal ära ahjuust ava.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails