16. detsember 2012

Karamelli-šokolaadi krõbedik ehk kodune Daim šokolaad

Järgnevalt midagi Daim-šokolaadi austajatele, samuti ka päkapikkudele, kes talvisel ajal miskit head ja paremat plaanivad kinkimiseks valmistada;) Selle retsepti otsa komistasin ma ühes toredas blogis ning juba ainuüksi pilti vaadates ma juba teadsin, et see maiustus läheb kohe esimesel võimalusel proovimisele. Niisiis retsept, mis koosneb vaid viiest komponendist ning tänu oma lihtsusele saab seda valmistada kasvõi kõige kiiremal ajal. Maitselt Daim, mis Daim* (tekstuurilt siiski mitte nii kõva, vaid pigem karamelline, mis on isegi parem).
*Tean-tean - Daimi süües ei leia sellest mitte ühtegi küpsisetera, aga no lõpptulemusena meenutab seda maiust väga.

Pikka juttu ei aja, retsept alljärgnevalt.



25 soolast kandilist kreekerit (mina kasutasin clubs kreeker-küpsiseid)
100 g võid
100 g tumedat muscovado suhkrut
100 g piima šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi


Laota küpsised (5x5) kõrvuti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sulata või koos suhkruga potis, kuni sulamiseni. Seejärel lase 2-3 minutit potis keeta (ise vahepeal segades) kuni tekivad kerged mullid. Vala saadud segu küpsistele. Aita spaatliga veidi kaasa, et kõik küpsised saaksid karamelliseguga kaetud.

Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures 3 minutit. Seejärel tõsta ahjust ja lase jahtuda. Samal ajal sulata šokolaadid vesivannil ning laota ühtlaselt küpsistele. Lase taheneda jahedamas kohas ning lõika siis noaga sobivateks tükkideks

Soovitused:
  • Kui soovid võid kasutada ka tavalist valget suhkrut;
  • Vabalt võib kasutada ka ainult tumedat šokolaadi või siis ainult piimašokolaadi. Minule sobis pool kogust üht ja poolt teist - nii jääb sobivalt magus;.
  • Kingikotti pistmisek sobib see väga hästi - juba proovitud:)
Retsept mugandatud blogist:: The Girl Who Ate Everything

18 kommentaari :

  1. Oo, tundub hää!:) aga kuidas neid kingina pakendada? Üks variant oleks kenas karbis siidipaberile asetades, aga kui teha selline läbipaistev pakend...ei tea, kas kusagil müüakse ka selliseid väiksemaid tsellofaanist kotikesi? Tervitades, Kristel

    VastaKustuta
  2. Kristel sellised läbipaistvad kotikesed on jah täiesti müügil olemas. Tallinnas tasub piiluda näiteks suhkrukunsti (mustamäe tee 5c) - seal on igasugu põnevaid asju ning pakendamisideid saab sealt kuhjaga. Samuti leiab neid kotikesi ka pakendikeskusest. Sellised pisikesi kotte olen näinud ka Selveris ja Tiimarites:)

    VastaKustuta
  3. Ma proovisin järgi, ülihea. (Valge suhkruga, järgmine kord on plaan kasutada fariinisuhkrut). Pakendada tahan lihtsalt läbipaistvasse tsellofaani, paras tükk lõigata ja siis pealt kinni siduda. Ma loodan, et nad väga üksteise külge kinni ei taha kleepuda.
    Aga suured tänud suurepärase idee ja retsepti eest :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm, et juba retsept katsetatud. Minul seisid nad enne pakkimist jahedas ning ilusti püsisid pakis üksinda, miskit kokku kleepumist ei olnud:)

      Kustuta
  4. Tänud hea idee eest! Kindlasti proovin jõuludeks valmistada, ei paista keeruline ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. oi, retsept on imelihtne, endal hommegi plaan kaks kogust seda maiust teha;)

      Ilusat jõuluaega:)

      Kustuta
  5. See retsept oli nii imelihtne :) ja ülimalt maitsev :). Plaanin seda kingikottidesse ka teha :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda. See retsept jah väga palju kiiret jõuluaega ei kuluta:)

      Kustuta
  6. Tead see on Twix hoopis :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Novot, seda ütles ka mu sõbranna, kellele seda maiust valmistasin. Minul aga mõlgub meeles ikka see Daim - mingisugune kinnisidee tundub olema vist....

      Kustuta
  7. Tundub juba reegel, et kui retsepti juures on kirjas, et see on lihtne, siis läheb mul kõik aia taha. Esiteks ei muutunud segu karamelliks vaid suhkrukristallid olid ja jäid. Segu oli nii paks, et küpsistele määrimine ei tahtnud eriti õnnestuda. Tulemus oli siiski söödav. Teine kord proovisin tumeda suhkruga, see ei segunenud võiga üldse. Lõpuks mingi paksu massi siiski sain, või loksus siiski suuremalt jaolt eraldi. Kuidagi sain selle siis ka küpsistele väikeste hunnikutena. Siis läks shokolaadi sulatamine nässu. Shokolaad läks tükki ja tõmbus kõvaks. Pidin selle lõpuks sõrmede abil laiali määrima. Oeh.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Millist suhkrut kasutasid? Kui valget suhkrut, siis võimalik, et mass ei pruugi ära sulada korralikult , kui liiga suurel kuumusel kogu segu segada.

      Kas kasutasid õiget võid? Kui jah, siis kardan, et kuumutasid liiga suurel kuumusel pikka aega.

      Tundub, et see sõna lihtne praegusel hetkel ei kehti, muidu aga võin kinnitada, et tegelikult see nii raske ei ole:)

      Kustuta
  8. Super! Täiesti Daim! Kuigi, ma oma hajevil mõtetega tõin poest koju kaks pähklitega šokolaadi ja kasutasin valget suhkurt, sai tulemus täiesti super! :) Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  9. Suurepärane maitseelamus! Pannitäis küpsist kadus eiteakuhu, tuleb homme hommikul ahi uuesti sooja panna! Suur aitäh toreda retsepti eest! Jälgin seda blogi suure huviga ning võtan midagi jälle teha! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on jah selline sõltuvust-tekitav maiustus! Tore, kui retsept meeldis:)

      Kustuta
    2. Olen viimastel kordadel šokolaadile veel tükeldatud soolapähkleid peale riputanud, jääb lisaks heale maitsele ka väga nägus!

      Kustuta
    3. Oi, mulle meeldib soolase-magusa kooslus. Olen kindel, et maitse oli hea:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails