13. august 2012

Mida teha tikritega ?!?! ...... Tikrilimonaadi!

Tulin mõni päev tagasi suvilast suurte marjakottidega, mis olid täis põõsastelt korjatud punaseid sõstraid, vaarikaid ning tikreid. Kui sõstratest valmistasin hulga mahla ning vaarikad läksid sügavkülma talviseid aegu ootama, siis tikritega justkui polnud miskit peale hakata. Moosi võib ju teha, aga mitu head purgitäit moosi on talveks keldririiulitele juba varutud. 

Niisiis läks pisike osa karusmarju martsipanimuffinitesse. Natuke tegin karusmarjaželeed ka. Ülejäänutest aga katsetasin limonaadi........ nii nagu kevadeti rabarberilimpsi ikka tehakse - veidike purustamist, veidike nõrutamist ja voilaa! Täiesti juhuslikult õnnestus karusmarjadega limonaaditegu ning nädalavahetuse menuk oli sündinud. Tõeliselt hea ja lihtne, vaid kolmest komponendist koosnev karastusjook, mida saab tarbida koheselt. Hoidistamiseks pole mõeldud, nii et isu peab täis saama tikrihooajal.

PS! Ja mis kõige parem ..... limonaadi valmistamisel jääb ära tüütu tegevus tikrite puhastamine:)


150 g tikreid
2 sl suhkrut
4 dl vett

Püreesta tikrid ja suhkur korralikult. Seejärel lisa vesi. Püreesta veelkord, et kõik ilusti seguneks. Seejärel kurna limonaad läbi sõela (lusikaga võib aidata, nii saab kiiremini). Ja ongi valmis. Kõige parem veidi külmkapis jahutatult!



2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails