26. august 2012

Kodune jäätis iirisetükkide ja ploomidega


See on juba nii mitmeski postitus siin blogis uue Farmi toorjuustukreemi teemadel. Kuna ma olen viimasel ajal mõelnud ja nuputanud erinevaid ideid just nende uute kreemidega, siis nii mõnigi retsept on tasahilju uuesti tegemisele läinud. Üks lihtsamaid katsetusi on toorjuustukreemi kasutada näiteks koduses jäätises (ma tean-ma tean, et toorjuustukreemiga on jäätis veelgi rammusam, aga kui maitsete, siis saate aru, miks peab proovima:)). 



Kuna kreem ise on üpriski tugeva maitsega, siis annab see jäätisele juurde äratuntavalt karamellist maitset kõige maitsvamas mõttes. Piisab ilusti kahest pisikesest topsikesest ning  juba esimesed prooviampsud valmis jäätisest on sõltuvust-tekitavad. Tegelikkuses peab seda jäätist proovima koos küpsete ploomidega, mis on siis kaussi või vahvlitopsi tükkidena jäätistekihtide vahele pistetud. Jäätisetopsi mahub ilusti ära kokku 5 kihti: jäätis-ploomitükid-jäätis-ploomitükid-jäätis. 


Kusjuures need pildil olevad kaks jäätisetopsi said otsa kiiremini, kui oleks osanud arvata. Väsinud pildistamisest, istusime tubli abilise lapsega murule maha ning sõime üksteisevõidu oma jäätiseportsjonid, nagu viimased õgardid, ära. Nii hea oli.

600 ml rõõska koort
300 g kondenspiima
2 pk toorjuustukreemi karamelliga
küpseid ploome 

Vahusta rõõsk koor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa lusikaga segades juurde kondenspiim ning vahusta veidi, kuni kõik ilusti seguneb. Seejärel lisa segule lusikaga juurde toorjuustukreem. Vahusta kiirelt suured toorjuustukreemitükid väiksemaks ning kalla segu sügavkülma minevasse anumasse. Külmuta 5-6 tundi.



Serveerides eemalda ploomidel südamikud ning lõika need sektoriteks. Aseta ploomitükid jäätisega kihiti kaussidesse/vahvlitopsi. Kõige alla pane jäätis, siis ploomitükid, siis jäätis, ploomitükid ja jäätis.


Võtteplats ja abiline

6 kommentaari :

  1. No nii isuäratav näeb välja! Ma polegi veel Farmi magusaid toorjuuste proovida jõudnud. Nüüd küll tahaks kohe :)

    VastaKustuta
  2. See iirisega on eriti hea ja ka niisama maiustamiseks justkui loodud:)

    VastaKustuta
  3. tundub tõesti hästi ahvatlev!:) ja tõeliselt ilusad pildid ka, Ragne! see võtteplats ja abiline teevad muidugi kadedaks ...:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Silja:) Jumal tänatud, et mu usin abiline veel "tasuna" jäätisega nõus on:)

      Kustuta
  4. Tegin sinu idee järgi jäätist. Sel korral eelprooviks lihtsalt koorejäätist vanilliga. Et siis vahukoor + kondenspiim ... no ja ma ei jõua ära imestda kui hea see on ... Super maitsev ja imeliselt lihtne. Olgu öeldud, et ma olen muidu väike jäätise sööja ja äärmiselt valiv ka. Aitäh Ragne!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nüüd kui sõrm on sellele lihtsale jäätiseretseptile antud, siis kohe-kohe tuleb juba terve käsi anda:) ... ehk siis soovitan katsetada ka erinevate täidistega - minu kõige suuremad lemmikud on maapähklivõiga, domino küpsistega, geisha šokolaadiga, kookosega ja sellesama toorjuustuga:)

      Maitsed on aga erinevad, sest minu lapse eriline lemmik on näiteks šokolaadikondenspiimast valmistatud jäätis:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails