28. juuni 2012

Pesto-pasta


Just nagu nimigi ütleb on tegemist eriti lihtsa toiduga. Sobib ideaalselt sõltlastest rohenäppudele ja kõikidele neile, kes praegu suurema osa oma aias suviseid töid teevad. Juhul kui lähete kergema vastupanuteed ning kasutate poest soetatud pestot, siis selle toidu valmistamisele üle 15 minuti kindlasti ei kulu. Täielik mugavustoit, ma ütlen! Retseptis oleva pesto koguse püüdsin enam-vähem kirja panna, aga kasitage oma maitsemeelt ning toimetage pestoga pastasse lisamisel nii nagu maitsvam on. Oliiviõliga ja parmesaniga ka kitsi ei tohi olla.

neljale

400 g tagliatelle pastat
soola, musta pipart
ca 8 sl pestot
ca 100 g parmesani
oliiviõli

Keeda pastat soolaga maitsestatud (pastakeeduvesi peak olema umbes merevee soolasusega) vees kuni see on poolpehme ehk al dente. Seejärel nõruta, valades tassijagu pastakeeduvett varuks.

Sega pastale sisse pesto. Kui pasta jääb liiga kuiv, lisa sobiva tekstuuri saavutamiseks eelnevalt kõrvale pandud keeduvett. Seejärel jaota pasta taldrikutele. Riivi peale tubli kogus parmesani, raputa üle värskelt jahvatatud pipraga ning nirista peale oliiviõli. Serveeri.

1 kommentaar :

  1. Liiga lihtne ju... Kuhu jääb maitsepahvatus Sinu suus?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails