15. aprill 2012

Passionisorbett

Sorbett on minu viimase aja üks parimaid maitseavastusi. Mõnus külm maius, mida paar supilusikatäit kausikesse kuhjata ning siis vaikselt lihtsalt maitsta ja mekkida. Lihtne valmistusviis on veel boonuseks kaasas. Niipalju kui kuulnud olen jagunevad sorbetinautijad kahte leeri - need, kes soovivad hapukamat maitset ning need, kes magusamast jäisest maiusest on lummatud. Seetõttu võib retseptis oleva suhkrukogusega alati veidi mängida, et just endale see sobiv magusa aste leida. Passionisorbetiga tunned esmalt magusust, kuid järelmaitse on veidi hapukas. Passion (ehk granadill) on üldse üks kiitmist väärt puuvili, mida peetakse isegi üheks parimaks troopiliseks puuviljaks. 

Minu sorbeti retsepti on lihtne - kõike kaks ja täpselt samamoodi saad proovida ka sorbetti valmistada maasikatega, mangoga, vaarikatega ja üldse kõigega, mis pähe tuleb. Veidi "mängimist" vajab valmistamisel lihtsalt suhkrukogus - mida magusam vili, seda vähem suhkrut ja vastupidi. Kuna jäätisemasin mul puudub, siis alljärgnevalt käsitsi valmistamise õpetus .....hääd;)

2 dl vett
2 dl suhkrut
2 dl passionipüreed


Kuumuta vesi ja suhkur keemiseni. Sega kuni suhkur on sulanud, jahuta. Seejärel lisa segades juurde passionipüree. Pane segu säilituskarpi ning aseta sügavkülma. Tavaliselt käin segu külmkapis kuni valmimiseni 2 vahustamas, see tähendab, et kui mass on veidi külmunud siis mikserda kogu segu segamini. Aseta sügavkülma tagasi. Kui mass on jälle külmunud, siis mikserda jälle kogu mass vahule.

... ja nüüd jääb oodata kuni mass valmib - selleks ei kulu õnneks väga kaua aega:)



9 kommentaari :

  1. Oooo, suurepärane! Sinu blogi on kui ammendamatu varaait, üllatav seejuures. Ma armastan kohutavalt jäätist, ka seda, mida ma Sinu eeskujul olen õppinud ise valmistama, aga palaval suvel armastan ma sorbetti vist küll veel rohkem. Ja meie kaubandusvõrk pakub seda ju na napilt. Ja nüüd on ükskõik kah, ärgu pakkugu, ise hakkan tegema! Suur tänu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ...ja kui maasikaaeg käes, siis oma peenra maasikatest sorbett,... ma ei suuda ära oodata:)

      Kustuta
  2. Seda retsepti peab suvel kindlasti proovima!
    Kas sul on ka ideid, kuidas valmistada sidruni- või laimisorbetti? Nende puhul tuleks vist koostisainete vahekorda veidi muuta, arvestades maitsete teravust...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kusjuures, sidrunisorbetti tehes ma suhkrukogust väga palju isegi ei suurendaks, kui siis veidikene.... aga kõik oleneb maitsest. Passionipüree, mida kasutasin oli ka selline hapukas.

      Küll aga lisaksin veidike sidrunilikööri või muud kangemat kraami sellele sorbetile:)

      Kustuta
  3. Grenadilli juures on see ilus kollane värv veel nagu lisaboonuseks selle võrratu maitse kõrval. Väga hea mõte see sorbeti sisse panna! Ajasid mulle suure isu peale nüüd, aga õnneks on mul siin töölaual üks ilus priske grenadill, mille sõbranna otse Mauriitiuselt mulle kaasa tõi nii et saan seda isu natuke kustutada! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Juta usu või ära usu, aga mul käis miskipärast valmistamise hetkel peast korra läbi, et mõtle - Jutal ikka veab ja saab raudselt imepäraselt mahlaseid grenadille:D

      Kustuta
    2. Väga lõbus lugu, Ragne, et ma just täna kõige imepärasema grenadilli sain ja Sina seda teisel pool Euroopat läbi nägid! :)

      Kustuta
  4. kuna ma ise ei ole sorbetti varem valmistanud. kas siis peaks tegema ühe korraga sellise koguse, mis kohe ka ära süüakse?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. MInu arvates võib täiesti vabalt proovida retseptis oleva kogusega. Ei ole liiga suur kogus, aga piisavalt paras, et maitse suhu saada:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails