6. veebruar 2012

Juustukook...hurmaaga

Üks koogike jällegi. See kook sündis puhtalt sdellest, et köögis olevasse puuviljakorvi oli vedelema jäänud paar pirni ja üks parajalt küpse hurmaa. Koogi-isu oli ka parajalt suur, nii et tuleb alla anda ning pliidiahi kiiremas korras sisse lülitada:) Hurmaa osas oli algselt kahtlusi, kas ja kuidas sobitub see küpsenud koogiga ning kogu toorjuustukattega. Lõpptulemust maitstes pean aga ütlema, et mulle meeldib ahjuküpsenud hurmaa magusus (hurmaaviilud tuleb koogile asetada õhukeselt!) - imekergelt valmiva juustukoogi kattega sobitub see väga hästi. Kui hurmaad aga ei ole ja pirni ei paista ka käeulatuses olevat, võib aga kasutusele võtta mõned muud kombinatsioonid, hurmaa asemel võib proovida, meloniviile, virsikut, aprikoosi... Kusjuures meloniga olen kord üht kooki teinud - soovitan:)



2 muna
6 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
6 sl nisujahu
2 pirni
1 väike küpse hurmaa, õhukeste viiludena


Kate:
400 g toorjuustu, toasooja!!
150 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi
2 dl rõõska koort (35%)


Kaunistuseks:
50 g tumedat šokolaadi
hurmaasektoreid


Vahusta munad suhkruga. Lisa segades juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega sisse väiksemaks lõigatud pirnitükid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Aseta peale õhukesteks sektoriteks lõigatud hurmaaviilud. Küpseta 180 kraadi juures 10-13 min.

Sega lusikaga lahti toasoe toorjuust. Sulata šokolaadid vesivannil ning lisa segades toorjuustule – peab jääma ilus ühtlane mass. Vahusta koor pehmete tippude tekkimiseni ning sega ettevaatlikult juurde toorjuustusegule. Seejärel vala segu jahtunud koogipõhjale ning lase taheneda paar tunnikest.

Kaunistamiseks sulata šokolaad vesivannil. Sula šokolaadimass määri hästi õhukese kihina küpsetuspaberile. Lase taheneda täielikult ning seejärel lõika noaga väiksemateks ruutudeks, millega kata koogipealne. Lisa hurmaasektorid ning serveeri.


4 kommentaari :

  1. Isuäratav! Mulle maitseb hurmaa värskelt nii väga, et pole raatsinud seda küpsetada :)

    VastaKustuta
  2. Minul sama lugu, aga kuna ta sinna korvi koos paari pirniga oli juba jäänud, siis otsustasin proovida:) Koogi tegemiseks on alati igasugune ettekääne ju põhjendatav.

    VastaKustuta
  3. Hurmaad on mul ka niiiii lemmikud juba ammusest ajast. Õnneks mul kodus E-le nad ei meeldi - liiga imalad - nii et siis ma käin hurmaahooajal poes ja valin jälle endale paar "kommi". Aga jah, olen aus - koogi sisse ei ole ma neid pannud, küll aga hommikusöökide, müslide jms sisse. Väga hea vili. Ütle, kui sa järgmine kord siin Tln majas kooki teed, tahaks nii väga, et oleks üks selline kondiiter omast käest võtta :) Ma ise nii suur tordimeister ju ei ole, aga pilte vaadates tuleb ikka hirmus isu peale küll! :)

    VastaKustuta
  4. :D Tead, mina olen peres samuti ainuke hurmaa austaja - ei kurda, jääbki miskit ainult mulle:) Kusjuures, praegu on mul käsil suurem koogikatsetamise periood. Just lõpetasin kahe koogi valmistamise ja üks külmas ootamas maitsmist, ainult et ikka Pärnus.

    Aga tead, ma eile mõtlesin Su peale. Jalutasin supeksakstest mööda ja tulidki kohe meelde. Kui olen Tallinnas, siis pista nina aknast välja - altpoolt naabrilt tulevad kindlasti koogilõhnad, astu ainult läbi:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails