27. detsember 2011

Eesti Maitsed ja Dame de Fleur

Kui ma selle postituse kirjutamist alustan, siis olen ma just paar tundi tagasi külastanud üht äärmiselt armsa teenindusega toidukohta Pärnus. See koht, kuhu sisse põikasin on prantuse köögi kalduvustega Dame de Fleur. Uskumatu, aga see asub peaaegu, et minu naabertänavas, nii et punktist-kodu punkti-Dame de Fleur kulub kõigest paar minutit - täpselt paras aeg, juhuks kui tekib kerge laiskus ning soov nautida miskit head.

    Foto võetud Dame de Fleur FB-lehelt

Minu emotsioonid on igastahes laes, olen kuulnud küll linnapealt siit-sealt kiidusõnu menüü kohta, aga vot ei ole olnud piisavalt seda, et täpsemalt linna pealt kuuldud kuulujuttudele tõestust minna otsima. Siin tuleb aga mängu Eesti Maitsed, kes nii Pärnus, Tallinnas ja Tartus teevad koostööd erinevate kohvikute ja restoranidega ning edastavad toidukohtade ahvatlevaid päevapakkumisi.


Dame de Fleur on sõnaotseses mõttes eriline koht. Vähemalt pärnakad teavad, et siin on vaid mõned kohad, kes pakuvad oma menüüs julgesti hästi õnnestunud parti või õige küpsusastmega veisefileed.  “Vana hea retsepti järgi valminud lestafileesalat siidise koorekastme ja värskete hooajaliste köögiviljadega“ või näiteks „Toidunautleja pardifileesalat ratatouille, punase veini leeme, värskete hooajaliste salatite ja suviste ürtidega“ on vaid mõned hõrgud nimed, mis koheselt minu tähelepanu menüüd vaadates köitsid. Ja kui veel rohkem süveneda peatub silm rahulikult mõmisedes peaaegu iga ahvatluse juures.

Pardisülti on ka ja olgem ausad, liha on sellesse rooga lisatud ikka helde käega – proovitud, maitstud ja kiidetud … …ja muidugi saab korduvalt lugeda nende FB-lehelt, et kord keedetakse põdralihasülti, kord küpsetatakse põdravasikaribisid ja muud hääd kraami:)
                                                                    Pardilihasült
…ja nüüd ka päevapakkumisest, millest kõik alguse sai. Lauale toodi kuum punš ja hiiglaslikult suur salat ehk röstitud maks maitseka juursellerivormi, krõbeda sibula, värskete hooajaliste salatite ja pikantse ürdiõliga. Siinkohal tõusid minu suunurgad silmnähtavalt ülespoole, sest kes oleks arvanud, et see krõbedate sibulaviiludega veisemaksasalat ja juursellerivorm võivad nii ehedalt maitsta. Sellest juursellerivormist kirjutan ma kindlasti siin blogis veidi pikemalt. Igastahes näpunäited selle valmistamiseks on kokalt saadud.

Eesti Maitsed projeti raames Dame de Fleur pakkumine 

Ja kui soolased toidud miskil kummalisel põhjusel külmaks ja ükskõikseks jätavad, siis magusa poole pealt julgeb Dame de Fleur pakkuda kolme kõige uhkemat magustoidukuningannat – õhkõrna pavlovat, ahjusooja šokolaadi fondant´i jahutava jäätise ja metskirsikastmega ning suhkrukoorikuga crème brulee´d. Rohkem sõnu vist polegi vaja……minu süda on võidetud.

Selline tore kohake siis meil, muusika on sobivalt prantsuse toonides ning ettekandjad kohale omase musta kleidikese ja pisikese valge põlleksega, just-nagu-filmis.

Kui on soov ka teiste samasuguste pakkumistega kursis olla, siis Eesti Maitsed koduleheküljelt saab kogu ülevaate, samuti ka samanimeliselt FB-lehelt.

Hetkel kahjuks Dame de Fleur´il koduleht puudub, leiate selle aga Pärnust, täpsemalt aadressilt Riia mnt 71.
.... tuli nüüd veidi nagu kiidujutt, aga kõik oligi üdini hea:)


5 kommentaari :

  1. Hakka vöi arvuti ekraani lakkuma. No nii isuäratavad pildid ja jutt ka! Lausa kadedaks teeb...

    VastaKustuta
  2. Apppiii, kui ahvatlev! Nüüd ma tean täpselt, kuhu lähen, kui jälle Pärnusse käima satun

    VastaKustuta
  3. Soovitan kindlasti külastada, midagi hoopis teistsugust Pärnus ning nagu kohapeal selgus, siis ka pererahvas on ülimalt tore.

    Ehk blogardid saavad suvel Pärnus jälle kokku?!?!:)

    VastaKustuta
  4. Väga hea toit ja teenindus! Kui sa poleks bloginud, ei oleks ma sinna sattunud. Ma arvan, et nii mõnigi kunde on neil peale minu tänu sinule juures :).

    VastaKustuta
  5. Seda on rõõm kuulda, et meeldis. Tegelikult peabki selliseid väärt kohti natuke kiitma ju, sest meil siin Pärnus selliseid pubikaid, kus friikaid ja õlut saab liiga palju minu meelest;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails