14. september 2011

1 võileivaretsept heeringapasteediga ja 2 erineva videoretsepti

Kui te kuulete reklaamipausi ajal särtsakat muusikat ning pilt televiisoris näitab, kuidas üks käepaar valmistab lihtsaid sööjaid võluvaid võileibasid. Ja siis veidi telerile lähemale tulles ja süvenumalt vaadates võib näha, kuidas üks näljaline telereklaami lõpus võileiba mugib:) See näljane olen mina, kes pärast 20 võttes toimuvat võileivaampsu ei suutnud enam kuidagi ühtegi võileiba kõhtu mahutada. Idee on minu arvates väga kihvt, reklaamide tegemise köögipoolt näha põnev ning ennast reklaami ajal telekast näha siiani võõras... aga eks harjub.

Täpsemalt on jutt siis septembri alguses eetrisse tulnud Leiburi võileivareklaamidest, kus valmistan esialgu sügisele omaseid kukeseenesaiu ning valgehallitusjuustu, oliiviõli ja tomatiröstikaid. Mõlemad lihtsad ja kiiresti valmivad, mis tegelikult üks asja ideedest oligi - näidata paari lihtsat, kuid toimivat retsepti, ilma liigsete ilustuste ja keeruliste komponentidega. Veidi hooajalisust, veidi klassikaliselt kokkusobivaid maitseid ning maitsev lõpptulemus.

Lisaks neile kahele retseptile võib näha veel 15 erinavat võileivaretseptiideed Röstile tehtud kodulehel. Nopingi esialgu ühe katsetatud retsepti ning panen kirja siia blogisse. Jutt käib heeringapasteedist, mis on olnud alates augustikuust minu külmkapis aukohal number 2 (esimese koha saab külmkapis endale alati toimiv juuretis;)) See retsept on minu retseptivaramus õige nooruke ehk siis täpselt sellest ajast, kui erinevaid retseptiideid hakkasin proovima reklaamide tarbeks.. Mõnusalt soolane, ei vaja täiendavat maitsestamist ning üdini tervitatud kaaslane värskel leival/saial. Lihtne ju ka, peaasi, et kartul oleks pasteedi valmistamise hetkel jahtunud, muidu saad tulemuseks sellise veniva pasteedimassi (ma tean, mida räägin, sest minu kolmas veidi ruttav pasteeditegu läks selle nahka;) Aga nüüd tulevad röstsaiad heeringapasteediga:


75 g heeringafileed
1 keedukartul, täielikult jahtunud

2 sl hapukoort

2 sl riivleiba

50 g toasooja võid

röstsaiaviile

kurgiviile

musta pipart

Pane kaussi heeringafilee, keedukartul, hapukoor ja riivleib ning mikserda kõik ühtlaseks. Lisa seejärel või ning mikserda veel veidi, kuni või on pasteedimassiga segunenud. Määri röstitud saiaviiludele peale heeringapasteeti, aseta peale kurgiviilud ning raputa peale veidi jahvatatud musta pipart. Serveeri.
Videod ikka ka:

Valgehallitusjuustu-tomatiga



...ja kukeseenesaiad:



5 kommentaari :

  1. Hästi ilusad videod! Eelmisel nädalal sai just arutatud, et kellest saab Leiburi reklaamnägu. Igal juhul väga õnnestunud valik ja kaunis tulemus:)

    VastaKustuta
  2. Oi kui lahe :) Olen seda blogi lugenud juba... paar aastat! Ja nüüd siis tele vahendusel näen ka kirjutajat :)

    VastaKustuta
  3. Eeskujuliku reklaamiohvrina ostsingi täna röstikat. Aga seda ainult tänu Sinule! ;)
    Sinu retseptid on mõnusad - toimivad kooslused ning teostus on väga kena.
    Tubli oled! :)
    Nora

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails