31. juuli 2011

Mustikane mustikakook

.... ehk lahtine magus mustikapirukas. Vaatan siin juulikuus postitatud retsepte ning peab tõdema, et siinse blogi jaoks on retseptisaak kuidagi kehvake olnud. Loomulikult olen süüa teinud rohkesti, vahest enamgi veel kui tavaliselt, sest tänu väikesele puhkusele oli aega süüa teha küll ja küll. Süüdistada saab aga ilusaid ilmu, pidevalt hooldust vajavad suvila lille- ja ürdipeenrad, ning loomulikult päikeseline rahvarohke Pärnu.

Seegi kook valmis minul pärast teist (või isegi esimest!?!?) mustikalkäiku, nii et väikese hilinemisega saan selle nüüd üles märkida. Tegemist on klassikalise mustikapirukaga, mis saab valmis ilma suurema vaevata. Vastavalt hooajale kohenda ka pirukas olevat täidist - õunad õunahooajal, vaarikad vaarika hooajal jne. Tulemuseks on vana hea klassikaline magus pirukas. PS! Kui martsipani leidub kodus rohkem kui mul, siis ära sellega teps mitte koonerda:)

Põhi:
1,5 dl nisujahu
1,5 dl odrajahu

2 sl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola
125 g võid, külma
2 sl külma vett

Täidis:
250 g mustikaid
2 sl maisitärklist
1 dl suhkrut
50 g martsipani

Põhja valmistamiseks sega omavahel kuivained, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sõtku tainaks. Määri koogivorm võiga (kasutasin vormi, mis põhjast ø18cm ja ülalt ø22cm) ning suru tainas vormi põhja ja äärtele.

Sega omavahel mustikad, maisitärklis ja suhkur ning aseta need koogivormi. Lõika peale väikesed martsipaniviilud. Küpseta 180 kraadi juures 30-40minutit.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails