14. juuli 2011

Köögivilja-juustutäidisega grillitud portobellod

Enne tõsisemat seenehooaega tuleb kirja panna üks retsept portobellodega. Seened täidetud kujul on ühed minu lemmikud, kuigi jah traditsioonilised šampinjonid on minu arvates täielik õrritustoit - liiga pisike amps sellise hea asja kohta. Siinkohal tulevad aga mängu Portobellod, mis on tegelikult suureks kasvanud pruun šampinjon. Sellise suure kübara sisse nagu nendel, seentel mahub sisse kuhjaga erinevaid headusi - mis aga pähe tuleb ja fantaasia lubab.

Viimase aja üks kindlaima vau-efekti pälvinud grilltoit on needsamad köögivilja ja juustutäidisega Portobellod. Jah just grilltoit, sest sõime seda suvilas lihtsalt koos värske salatiga, ilma traditsioonilise liha ning kastmeta. Lihtsalt grillitud portabellad kreemja juustutäidisega ning serveerimiseks kõrvale kasvuhoonest kokkukorjatud rohelisusest värske salat.


0,5 punast sibulat
150 g suvikõrvitsat

3 suurt pruuni portobello šampinjoni

75 g sulatatud juustu

75 g sinihallitusjuustu

50 g riivitud juustu

peotäis peterselli, hakituna

3 sl oliiviõli

meresoola


Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning tükelda suvikõrvits kuubikuteks. Lase veidi õli pannil kuumaks ning prae selles sibulaviile mõni minut. Seejärel lisa suvikõrvitsakuubikud ja maitsesta meresoolaga. Prae seni kuni suvikõrvitsad pehmenevad (ca 3 minutit).


Pese ja puhasta seened. Eemalda seenejalg. Määri seest iga seent 1 sl oliiviõliga, seejärel jaota köögiviljasegu seente kübaratesse. Sega omavahel kokku sulatatud juust, sinihallitusjuust ja hakitud petersell ning aseta köögiviljasegu peale. Kõige peale raputa riivitud juust. Paki seened eraldi fooliumitesse ning küpseta grillil keskmisel kuumusel valmis (juust peab olema pealt ilusti sulanud).

1 kommentaar :

  1. Mulle ka kohutavalt maitsevad shampinjonid aga portabellasid pole ma näinud ega neist midagi kuulnud. Võtan järgmisel poeskäigul plaani. Usutavasti saab selline roog ka ahjus päris maitsev.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails