28. aprill 2011

Umbrohi pannkookidesse ehk pontsakad porgandi-naadipannkoogid

/Prindi retsept/Link
See aasta käisin ma juba ammu oma tagaaias naadilehti taga otsimas. Miskipärast ei tahtnud teised veel kuidagi mulla seest välja kippuda. Veidi aega olin reisil ning tagasi tulles mühisesid naadid ikka päris rutakalt kasvada. Lisaks on tärganud veel võilillelehed ning nõgese-hakatised. Peenra peal tärkavad estragon, murulauk, münt ning muud ürdilised.


Eile korjasin peenralt välja peotäie maapirne, mis leidsid tee kõige traditsioonilisemasse salatisse, koos värske tilli, oliiviõli ja veidikese fetaga, mis kannatamatult oma kasutamiskorda ootas. Naadi lainel olles aga tegin esmalt eelmine aasta valmistatud naadimuffineid, mis on saamas vist minu iga-aastaseks kevadtraditsiooniks.

Eile võtsin kausitäie naadilehtedega ette pannkookide tegemise, mis sai lisandiks endale veel veidi porgandit ning kartulit.

125 g porgandit
150 g kartulit

2 peotäit noori naadilehti
2 dl jahu
näpuotsatäis soola
1,5 dl piima

1 muna


Puhasta ja koori porgandid/kartulid ning riivi jämeda riiviga. Loputa naadid voolava vee all ning raputa kuivaks. Sega omavahel jahu ja sool (vastavalt maitsele) ning lisa juurde piim ja muna. Kõige lõpuks sega sisse riivitud porgand, kartul ning peeneks hakitud naadilehed. Pane pisikesed tainaportsud kuuma õliga piserdatud praepannile ning küpseta mõlemalt poolt kuldseks.


2 kommentaari :

  1. Kohe täna teen proovi,siis kommenteerin.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Praegu on tõeline umbrohuhooaeg ning kindlasti peab neid kuskil nutikalt ära kasutama:) Pannkoogid on selleks hea mõte - need pannukad on ka väga mõnusad, aga jään ootama tagasisidet, kuidas meeldis!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails