9. aprill 2011

Ühed kiired kaneeliküpsised

/Prindi retsept/

Needsamad küpsised on minu ühed igapäevasedmad küpsetised igapäevaõhtuteks. Hea ju, kui on õhtuti ühes küpsisepurgis sind ootamas suhkru-kaneelisegused küpsised. Miskipärast on mulle meelde jäänud, et neid nimetatakse (sarnaselt rasvas küpsenud maiustele, teate?) seakõrvadeks. Kunagi ammu ostsin neid poest - olid küll veidi suuremad, kuid kandsid nimetust seakõrvad. Tegelikkuses on need vist aga ikka elevandikõrvad. Vot ei tea, aga üldnimega küpsised, mis koosnevad kaneelist, suhkrust ning vastavalt soovile valmistatud siis kas leht- või pärmi-lehttainast.


500 g leht- või pärmilehttainast
veidike toasooja võid

kaneeli

suhkrut


Rulli tainas õhukeseks (ca 0,5cm paksuseks). Kui kasutad juba valmisrullitud tainast, siis laota see lihtsalt lauale. Määri peale õhuke kiht võid ning raputa peale rohkelt kaneeli ja suhkrut. Keera pikemast servast ühelt poolt rulli poole peale ning tee samamoodi ka teiselt poolt. Lõika õhkeseks viiludeks ning aseta lõikepool all küpsetuspaberiga kaetud pannile. Küpseta 200 kraadi juures kuni küpsised on kuldsed (ca 15-20minutit).

3 kommentaari :

  1. Oh, need on nii head :) Sul on tehtud vist lehttainast?

    VastaKustuta
  2. Need konkreetsed on lehttainast, aga kasutan seda, mis parasjagu olemas on:)

    VastaKustuta
  3. jah!!!Küll tahaks ise selliseid tegema hakata!!!Aga pole ei lehttainast ega mitte midagi???Aga kui poest osta siis saab kindlasti selliseid teha ju!!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails