12. aprill 2011

Muffin-saiad siiruviirulise võitäidise ja päikesekuivatatud tomatitega

/Prindi retsept/

Mulle tundub, et olen juba kõigile ülearu kurtnud oma võisaiakeste-sõltuvust. Need peavad olema eriti mahlased, võised, kihilised ning parajalt soolased, justnagu ühes pealinna koogilõhnu täis kohvikus. Võisaiakestega ma ise mässama ei hakka, olen paar korda küll proovinud, kuid tulemus ei ole selline nagu ideaalse võisaia puhul ootaksin. Kord on liiga tuim, kord mage ja siis veel tuhat erinevat põhjust. Niisiis olen teinud nö erinevaid asendus- ehk nö laisainimese võisaiu. Need siiruviirulised muffinivormides küpsenud saiakesed tulid kuidagi eriliselt maitsvad... ja rõhudes lihtsusele, siis enam lihtsam olla ei saagi.


Meie koosküpsetamislaupäevast saad lugeda siit kokkama blogist ja Marju Tassikese blogist.
Retsept: Ragne Värk
Fotod: Marju Randmer
(tassike.ee)

25 g pärmi
3 dl käesooja vett
9 dl jahu

2 tl soola

2 tl suhkrut

3 sl õli

125 g võid, toasooja

2 sl oreganot meresoola
4 päikesekuivatatud tomatit


Murenda pärm ning sega sooja veega kuni lahustumiseni. Lisa ca 3 dl jahu ning jäta pooleks tunniks sooja kohta seisma (selle ajaga hakkab taigen kerkima). Seejärel lisa ülejäänud jahu, sool, suhkur, sõtku korralikult. Lisa õli ning sõtku tainas ilusaks läikivaks pallikeseks. Pane sooja kohta rätiku alla kerkima ca 30 minutiks.


Sega või, oregano ning maitsesta soolaga. Purusta saumikeriga tomatid ning sõtku sisse kerkinud tainale. Seejärel rulli tainas jahusel pinnad 1-2cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale või-segu ning keera tainas pikemast servast rulli.


Lõika rullist ca 3 cm viilud ning suru need peopesade vahel pallikeseks. Aseta pallid võiga määritud muffinipanni avavustesse. Küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit.


6 kommentaari :

  1. Lõpuks te siis kirjutasite :) Need saiakesed näevad sama isuäratavad välja, kui sa rääkisid. Ja see kook, vot seda tahan ma kindlasti proovida!

    VastaKustuta
  2. Mulle tundub, et võtan ka need saiakesed kavva. :)
    Aga tegelikult tahtsin jagada üht retsepti, mille peale ükspäev pooljuhuslikult sattusin, aga mis tundus väga kohane, kui arvestada, et Sinu blogi hakkasin jälgima pärast Farmi kokakoolitust, kus ma olin biscotti-tiimis ja kust jäi ka meelde, et fännad maapähklivõid. (No kas annab üht lauset veel pikendada?)

    Originaalretsepti (mille sain siit) koguseid mugandasin üpris vaba käega, aga lõpptulemus sai täitsa adekvaatne.

    Maapähkli-biscottid

    100 g maapähklivõid (toasoe)
    100 g tavalist võid (toasoe)
    1,5 dl suhkrut
    2 muna
    2 tl vaniljesuhkrut
    1 tl kaneeli
    4,5 dl jahu
    100 g soolatud maapähkleid

    Pane ahi sooja 170 kraadi peale.
    Vahusta tavaline ja maapähklivõi suhkru ja vaniljega heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa taignale. Nüüd muutus mass juba sõtkutavaks, nii et pähklid mudisin mina igatahes sõrmedega sisse.
    Vormi kaks pikka pätsi ja küpseta u 25 minutit. Lase jahtuda, lõika 1,5 cm viiludeks, lao plaadile ja küpseta veel 10 minutit (samal temperatuuril).

    Tegelikult ma kahtlustan, et maapähklivõi osakaal võiks ka suurem olla, aga minul oli ainult üks poolik purk, mis võimalusi veidi piiras.

    VastaKustuta
  3. Tegin ka just neid saiakesi, panin poolenisti täisterajahu, nii tulid veelgi toitvamad. Muidu tõesti väga lihtne-hea retsept! Ja neid maapähkli biscottisid proovin ka, aitäh, K!

    Annika, ka sealt koolituselt :)

    VastaKustuta
  4. Ma olen ausalt öeldes vahest isegi liiga suur maapähklivõi fänn. Proovin retsepti kohe kindlasti järele, aitähh:) Mulle kohe meeldib, kui häid retsepte jagatakse;)

    VastaKustuta
  5. Tere! Kas need saiakesed maitsevad ka järmisel päeval sama hästi kui esimesel päeval? Mida ma teha saaksin, et teisel päeval oleksid need mahlased ja mõnusad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ahjusoojalt on need saiakesed kõige maitsvamad. Kui aga peale küpsemist määrida neile peale pisut võid või pritsida veega ning jahtunud saiakesed asetada kile alla (panen tihti ka alusega kilekotti), siis säilib nende pehmus ka:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails