1. aprill 2011

Kirsi-martsipanikeerud

/Prindi retsept/

Ühel toredal laupäevahommikul, kui lumesadu jälle hommikul aknast vastu vaatas, proovisin katsetada miskit sellist kiiret ja veidi patustavat hommikusööki. Ma olen alati arvanud, et värskelt ahjust tulnud küpsetised on ikka need kõige paremad. Paar päeva tagasi lõikasin endale aurava viilu just alles ahjust tulnud leiba (lisandiks ohtralt kõrvitsa-, päevalille-, lina- ja kanepiseemneid), määrisin peale mõnusa koguse taluvõid ning raputasin peale õigeveidi meresoolahelbeid. Ma praegu unistades mõtlen, kui hea see oli. Nende martsipanikeerdudega on täpselt sama lugu. Asetage selle peale üks salakavalalt hea jäätisepall, mis vaikselt hakkab selle sööma asumisel saiakeerdudesse sulama..... tegelikult on see ka külmana hea.

~9tk

1 pk (500g) külmutatud lehttainast
75 g toorjuustu
125 g martsipani

125 g kompottkirsse

1 tl kaneelisuhkrut


Rulli tainas õhukeseks ristkülikuks. Kui kasutad valmisrullitud tainast, siis lao see lihtsalt lauale. Määri pealt toorjuustuga. Rulli martsipan õhukeseks ning murra sellest väiksemaid tükke ning aseta toorjuustule. Haki kirsid väiksemaks, pigista välja mahl ning laota taignale. Raputa üle kaneeli-suhkruga. Rulli tainas lühemast servast vorstiks ning lõika 1-2cm paksusteks viiludeks. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

13 kommentaari :

  1. Kukohast leida lahtiselt müüdavat martsipani? Või millist sa oma retseptides kasutad? :)

    VastaKustuta
  2. Nom-nom-nom! Need olid küll mõnusalt martsipanised ja mahlased keerud. Meile kõigile meeldisid - oli hea lohutus tõesti sellele taas maha sadanud lumele! Aitäh! ;) Nüüd saan emale retsepti ka anda - ta juba süües uuris, kuidas ja mis :)

    VastaKustuta
  3. Emilia, mina kasutan Kalevi martsipani, mida võid leida kindlasti selverist ja rimist. See on selline 200-300 grammistes kilepakendites müüdav pisike martsipan ilma kaunistuste ja šokolaadita. Kindlasti oled näinud:)

    MArju - alati oleks võinud varem retsepti küsida:)

    VastaKustuta
  4. Ragne, ma ei tea, kas Sa oled näinud aga igatahes on Kiilikese blogis (http://kiilikesetoidulaud.blogspot.com/) Sulle tunnustus :) Nii, et palju õnne!

    VastaKustuta
  5. Ülimaitsvad..Olid otsas enne, kui jõudsid isegi maha jahtuda..

    VastaKustuta
  6. Tulid just ahjust välja - väga maitsvad. Ja nüüd nad seal köögilaua peal karjuvad - "Söö meid, söö meid"! Ja ega tahtejõudu ja kindlat meelt pole kah grammigi, et kutsele vastu seista :D

    VastaKustuta
  7. Ääretult maitsvad!
    Ja Sul on väga mõnus blogi :)

    Laura

    VastaKustuta
  8. Need saiakesed kuuluvad ka minu lemmikute hulka, just täna mõtlesin, kuidas sellele retsetile veel väkest vinti juurde keerutada ning veel miskit sellest reteptist uut tuletada:)

    VastaKustuta
  9. Ragne, kuidas need ahvatlevad kirsi-martsipanikeerud järgmisel päeval külalistele pakkuda sünnivad st kui eelmisel õhtul valmis teha ja siis järgmisel päeval pakkuda? Või siiski parim ikka otse ahjust? Ning kas külmutatud kirssidega annaks ka teha? Päikest:)

    VastaKustuta
  10. Loomulikult sobivad pakkuda.

    Marju, kellele ma neid tegin ja kes siin neidsamu saiu kommentaaride alguses kiitis saigi maitsta neid just järgmisel päeval,

    Nii, et kindlasti sobivad:)

    Külmutatud kirssidega võib teha, aga ära siis neid enne üles sulata. Kasuta külmunud kirsse, muidu jookseb kogu mahl saiadesse laiali ning need jäävad nätskeks.

    Maitsvaid lõhnu saiakesi küpsetades:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails