28. veebruar 2011

Kreekapähkli-sinihallitusjuustuvõi

/Prindi retsept/

See on nüüd üks selline retsept, milles olin ma kindel, et see siinses blogis olemas on. Ükspäev järjekordse leivakoolituse retsepte koostades, tuhnisin sellesama retseptiotsingul siinses blogis - mida aga ei ole, seda ei ole. Tegemist on täiesti imetlusväärse koduküpsetatud leiva kattega (kindlasti peab leib olema ise-tehtud), mida olengi tavaliselt leivakoolitustel leibadele katmiseks valmistanud.


Maitseb võrratult tavalise lisanditega leival, kuid seda võib helge käega määrida ka magusale leivale. Retsept on alljärgnev, kuid viimasel ajal mikserdan koostisained kokku tunde järgi, natuke võid, veidi sinihallitusjuustu, lisandiks pähkleid ja voilaaa! Tõesti-tõesti hea:)100 g sinihallitusjuustu
175 g toasooja võid
2 sl kreekapähkleid, peeneks hakituna
meresoola (vajadusel, tavaliselt mina ei pane)

Pane kõik ained köögikombaini (võid kasutada ka saumikserit), kui soovid, maitsesta meresoolaga ning mikserda kõik ühtlaseks massiks. Naudi leiva pääl:)


1 kommentaar :

  1. Mina saan seda sinihallitusjuustu ehk gorgonzolat täiesti pehmena ja mõnusalt pealemääritavana. (lõikavad otse sest suuuuuurest juustuvormist, alla 200g ei saagi üldse lõigata!)

    Samas väikeses talupoes teevad nad "Elena salatit" mis koosneb sest samas juustust, mascarpone toorjuustust ning kreeka pählitest (neid natukene, juppidena sees).

    Pole jupp aega saanud seda juustu süüa aga õnneks nii 2 kuu pärast peaks see õnnelik päev taas kätte jõudma :D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails