23. oktoober 2010

Memme kodujuustupirukad

Nädalavahetus on käes ning see tähendab minu jaoks küpsetamist, kokkamist, toidu pildistamist ning veel igasugu kokanduslikke eksperimente. Praegu küpsevad ahjus ühed suurepärased pirukad, mis on inspireeritud ühe kohviku oivaliselt maitsvatest saiakestest. Olen neid sel nädalal juba 2 korda valmistanud, täna saan lõpuks ehk pildi ka nendest teha:). Lisaks ootab mind sahvris üks suuuuur kõrvits. Suure hirmuga juba mõtlen, kuidas osata seda oranži tegelast maksimaalselt ära kasutada. Järgnevalt aga üks minu lihtne pirukaretsept, mida olen viimasel ajal hommikuti üsna tihti valmistanud. Memme kodujuustupirukad seepärast, kuna need saiad lõhnavad pärast ahjust välja tulekut lihtsalt oivaliselt, justkui oleks need valmistatud memme poolt.


0,5 kg pärmi-lehtaigent
1 karp (280 g) kodujuustu
125g sinihallitusjuustu


Eriti lihtne on, kui kasutad juba õhukeseks taignaplaadiks valmisrullitud taigent. Kui seda pole, rulli taigen 0,5 cm paksuseks ristkülikuks.

Laota peale kodujuust ning selle peale raputa murendatud sinihallitusjuust. Keera taigen pikemast äärest rulli ning lõika see 12ks viiluks. Aseta need eelnevalt võiga määritud muffinivormi aukudesse. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

6 kommentaari :

  1. Tunduvad mõnusad. Tahaks proovida, aga ei tea, millist kodujuustu oleks kõige parem kasutada. Müüakse ju hapukoorega, jogurtiga ja täiesti tavalist, ilma hapukooreta ja maitsestamata.

    VastaKustuta
  2. Vot täpselt seda kõige tavalisemat kasutasin mina. Hapukoore või jogurtiga tehes läheb asi liiga vedelaks ning täidis voolab rullikeeramisel välja, lisaks võib olla oht, et tainas jääb seest toores.

    VastaKustuta
  3. Kõrvitsatoitudest oskan soovitada kõrvitsa-mango püreesuppi ja kõrvitsagnocchisid, mõlemad viivad keele alla!

    VastaKustuta
  4. kõrvitsa- mango kooslus kõlab kutsuvalt:)

    Kõrvitsagnocchisid olen teinud juba oi kui palju, nii head... minu õnneks maitsevad need peres ainult mulle- ise teen, ise söön:D

    VastaKustuta
  5. Väga mõnusad hommiku-pirukad. Sinihallitusjuustu külmkapist ei leidnud seega asendasin selle fetaga. Ikka oli head!

    VastaKustuta
  6. Mina tegin neid paar päeva tagasi poole sinihallitusjuustuja poole toorjuustuga (sinihallitus sai otsa) lisasin värsket tilli ka, ideaalne hommikuks:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails