23. september 2010

Ploomikrõbedik vaniljekastmes

/Prindi retsept/

Minul on suure ämbriga korjatud terve armee kollaseid ja sinakaid ploome. Suvilas olevad kaks ploomipuud täitsid oma eesmärki. Miskipärast tunduvad ploomid magusamad, kui eelnevatel aastatel. Ploomidest saab kooki ja jooki ja moosi ja tšillimoosi. Järgnevalt aga maius (kook või magustoit, seda peab küpsetaja otsustama), mida oleks aus järjekordselt panna kategooriasse kiireslt valmiv maitsvake.... ja see vaniljekaste, seda lihtsalt peab proovima, isegi kui kooki kõrvale serveerida ei ole:) Retsept valmis Õhtulehe toidulisale (18.09.2010) Head isu!

400-500 g ploome
2-3 sl suhkrut

0,5 tl kaneeli
1 sl kartulitärklist
75 g martsipani

Krõbediku jaoks:

150 g sulatatud võid
1 dl suhkrut

2 dl jahu
3 dl kaerahelbeid

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ning lõika veelkord pooleks. Sega ploomid suhkru, kaneeli ja kartulitärklisega ning aseta võiga määritud koogivormi põhjale. Laota peale martsipaniviilud.

Katte jaoks sega kõik ained omavahel ning kata seguga ploomid. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri vanillikastmega.

Vaniljekaste krõbediku kaaslaseks


3 dl rõõska koort(35%)
2 munakollast

2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Sega vahule munakollased ja mõlemad suhkrud. Kuumuta rõõsk koor kuumaks, seejärel vala see ettevaatlikult, ise pidevalt segades, munavahu hulka. Tõsta pott saadud seguga uuesti pliidile ning kuumuta seni, ise pidevalt segades, kuni kaste pakseneb.

2 kommentaari :

  1. Väga lihtne ja hea magustoit. Ploome polnud, tegin õuntega. Vanillikaste sobis krõbediku kaaslaseks ideaalselt!

    VastaKustuta
  2. Seda vanillikastet sellisel kujul teen ma paljude kookide juurde, õuntega sobib ideaalselt:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails