2. september 2010

Õunapirukas martsipani ja vürtsidega

/Prindi retsept/

No nii, olen pikapeale aru saanud, et Pärnus valitseb koduaiaõunte defitsiit. Olen küll varustatud igapäevaselt koduõuntega, aga moosikeetmiseks seda kaugeltki ei jätku. Paar päeva tagasi pidin tõdema, et ega ka Tallinnas õuntega paremad lood ei ole - puudel valitseb tühjus. Kiikan suvilasse ja seal sama lugu, piilun naabriaeda ning nagu ikka on teiste õunapuud lookas imeilusatest õuntest. Puuoksad on surutud õunte raskuse tõttu peaaegu, et maapinnale. Ei ole miskit teha, piirdun kokkamistega, kus on vaja õunu vähem. Järgnevalt kook, mis valmis täna pärastlõunal ning mis sobis imehästi õhtuse kohvi kõrvale. Tükike martipanist kardemoni-õunakooki ning suur lusikatäis isetehtud vanillijäätist on justkui ideaalsed kaaslased.


Põhi:
5 dl jahu
4 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
175 g võid
4 sl vett

Täidis:4 õuna, kooritud ja peeneks tükeldatud
2 sl kartulitärklist

1 tl kardemoni
0,5 tl kaneeli

5 sl suhkrut

100 g martsipani, peeneks tükeldatuna

2-3 sl pruuni suhkrut

Põhja valmistamiseks sega kokku kuivaained, näpihulka või. Lisa vesi ning sega ühtlaseks taignapalliks. Vooderda taignaga 22 cm koogivormi põhi ja ääred. Aseta ca 10 minutiks külmkappi.

Täidise jaoks sega kokku 6 esimest koostisainet. Aseta täidis koogivormi. Raputa üle pruuni suhkruga ning küpseta 180 kraadi juured 50 minutit. Ongi valmis.


7 kommentaari :

  1. Mm, sügisesed õunakoogid on ikka need kõige paremad! Kindlasti on plaan seda ürdirohket kook proovida!

    Kunagi mainisid, et avaldad ka kihilise šokolaadikoogi retsepti? Pilt on nii ahvatlev, et ei suuda oodata..

    http://2.bp.blogspot.com/_WW2Yjs9MiJw/TGMfbO1ocZI/AAAAAAAAKxg/V9u8pACrB5M/s1600/IMG_9950.JPG

    VastaKustuta
  2. Jee, ilma munata kook!!! :D Kui nüüd kuskilt õunu saaks :P

    VastaKustuta
  3. Tiina- Mari, saladuskatte all võin öelda, et selle retsepti esmaesitlus on homses (4.09.10) Postimehe arteris, kus on veel kaks minu head õunaretsepti, mis veel blogis avaldamata.

    Pärast postimehe artiklit tuleb see koogike ka siia blogisse, nii et , siis võib seda retsepti kindlasti siin blogis näha uue nädala algul esmaspäeval:)

    VastaKustuta
  4. Oh, sul üldse ei vea, et õunu pole. Mul näiteks on õunu liiga palju jälle,kolmandik õuntest lähevad kahjuks juba toorelt mädanema, ei tea, mis toimub see aasta nende õuntega. :(
    Koogiretsept tundub ahvatlev ja kuna õunu on palju võib ka proovida :)

    VastaKustuta
  5. Ma tõesti pettunud, see aasta oli plaanis ikka õunamoos lisanditega ja õunaželee ja nii edasi. Pole õunu, pole ka õunahoidiseid:(

    VastaKustuta
  6. Mina aga ostsin ekstra sinu jutu peale lehe :) Ja ma ei pidanud kahetsema!

    Ps. Ma reedel nägin sind kui sa lõuna ajal lasteaeda läksid. Kuna ma nii hilja märkasin, siis ei hakanud hüüdma ka. Teinekord ;)

    VastaKustuta
  7. No nii Vivian - alati tuleb hüüda, kas või tänava kaugelt teisest otsast:) Kahju et ma sinud ei näinud:(

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails