28. august 2010

Marineeritud suvikõrvitsad

/Prindi retsept/

Suvikõrvitsate marineerimise mõtte pani mulle pähe siinne blogikülastaja Katrin. Seejärel kui olin sellist suvikõrvitsate ärakasutamise võimalust paarile tuttavale rääkinud, selgus, et nemad eevad seda amm. Ja kus mina olen olnud? Iga aastaselt uhan suvikõrvitsast teha pannkooke, pirukaid, vokiroogasid jne , seda ikka selleks et kõik suvikõrvitsad ikka ära kasutada. See aasta tulevad siis mängu suvikõrvitsamoos ja marineeritud variant suvikõrvitsast. Kuna kõige harilikum kõrvits marineeritud kujul on lihtsalt imehea, siis võin kinnitada, et ega suvikõrvitsad sellele alla ei jää. Mugandasin õigepisut oma iga-aastast kõrvitsaretsepti suvikõrvitsatele sobilikumaks. Minu arvates ei omanda suvikõrvitsad väga tugevasti maitseid, mistõttu suurendatud on siinses retseptis (võrreldes minu kõrvitsaretseptiga) suhkru ja äädikakogust. Aga muidugi tuleb tegelikult hoidiseid valmistada vastavalt enda maitsele:) Ja muidugi aitäh Katrinile!


2 kg suvikõrvitsakuubikuid
2 l vett

9-10 sl äädikat (30%)
ca 700 g suhkrut

ca 15 nelgitera

ca 12 vürtsitera
3-4 kaneelipulka

Koori suvikõrvits, lõika pikuti pooleks ning eemalda sisu. Seejärel lõika puhastatud suvikõrvits kuubikuteks ning pane need koos vee ja äädikaga ööseks likku (nii ei jää lõpptulemus lödi). Seejärel lisa ülejäänud ained ning keeda keskmisel kuumusel umbes tund või seni kuni kõrvits on parajalt pehme. Vajadusel vastavalt maitsele, lisa maitseaineid. Pane kuumalt ettevalmistatud purkidesse ning kaaneta (jälgi, et igasse purki ka nelgitera saaks).

4 kommentaari :

  1. Võta aga heaks, hea kui saab vastutasuks Sinu pakutule ka midagi pakkuda :)
    Kuid jah, suvikõrvits lausa sööb äädkikat ja suhkrut, igal juhul tasub ka muid maitsestajaid rohkem lisada. Tegin eile marineeritud patissone (need vohavad meil sel aastal kohe hullumoodi), ja lisasin marinaadile ikka mitu korda äädikat ning suhkrut juurde :)
    Minu viga on see, et ma kirja ei pane, millele mida ja kuipalju - iga kord siis katseta. Peaks sellest õppust võtma :P

    VastaKustuta
  2. Eks see hoidiste tegemine on maitse asi, kes tahab rohkem suhkrut, kes rohkem äädikat. Ja minu arvates oleneb maitsestamine vist isegi kuuseisust ja tähtede asetusest. Mõni kord uhan seda suhkrut ikka kuhjaga, ning teinekord jälle piisab vähesest. Kokkuvõtlikult võib öelda, et hoidiste üleskirjutamine on väga keerukas:)

    VastaKustuta
  3. Lugesin seda postitust ja selles mõttes tõesti imestasin, et sulle see üllatus on. Ma arvan, et mu ema marineeris sedasi kabatšokke(sest neid ülekasvanud hiiglasi on raske suvikõrvitsaks nimetada) juba ikka 20 aasta eest...

    VastaKustuta
  4. Tõesti ei olnud kuulnud. Ei ole kuskil retsepti otsa sattunud, ega ka mitte kellegi juures külas maitsnud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails