5. juuli 2010

Jäätis röstitud kaerahelveste ja kaneeliga

/Prindi retsept/

Tänane (kella-aja järgi vaadates juba eilne) päevakava oli mul juba hommikul valmis mõeldud. Otseloomulikult kuulus sinna sisse rand koos suplusega. Plaan oli valmistada aga ka jäätist. Selleks, et rannast tulles jäätisega keha kinnitada, seisin juba kell 8 lapsega poe ukse taga, et jäätisematerjali osta. Täpselt 8.30 rändas jäätisesegu juba kodus külma. Röstitud kaerahelvestega sellepärast, et nädal tagasi sain maitsta sellesama lisandiga jäätist Hansapäevade aja. Tohutu lahe putka oli ennast siis keset Pärnu linna üles seadnud. Lai valik kodu-tehtud jäätiseid koos kohapeal valmivate vahvlitega. Ja pealegi sai kõiki jäätiseid enne ostmist proovida. Teinekordki eksiks pikemaks ajaks sinna putka leti äärde.

100 g kaerahelbeid
1,5 sl võid

1,5 sl fariinsuhkrut
1 tl tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli

6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima

Sulata pannil või ning rösti kaerahelbeid võis mõned ca 5 minutit, kuni need on kuldsed. Sega sisse fariinsuhkur ja vanillisuhkur ning ära sulab. Kõige lõpuks maitsesta kaneeliga.

Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega sisse eelnevalt röstitud kaerahelbed. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

7 kommentaari :

  1. põnev..kus see putka seal täpselt asub?:) sain Hansapäevade ajal lätlaste jäätist maitsta, oli samuti hõrgutav. Asus u Kuninga ja Nikolai ristis.

    Annika

    VastaKustuta
  2. oot, aga kas need kaeralhelbed koos kõige selle suhkruga panni külge ei hakka?

    VastaKustuta
  3. Anonüümne - Äkki räägime samast putkast? see asus ka Kuninga tänaval:)

    KT- väga terane küsimus peab mainima:) Minul hakkas vast paar helvest vaid külge. Segasin korralikult ning külge jäämisega ei olnud probleeme.

    VastaKustuta
  4. Ma nüüd ei tea kas see jäätis peabki nii RAMMUS olema või ma tegin midgai valesti.. aga kui kausist lusikaga suhu pista siis pärast jääb lusikale nö rasvakiht isegi natukene.

    VastaKustuta
  5. Keegi kuskil kurtis sarnaselt, tuli aga välja, et vahustatud oli vahukoorrt liiga kaua. Äkki sama põhjus?

    VastaKustuta
  6. Jaa, täitsa võimalik. Vahustasin täitsa tugevaks vahuks ja siis pärast lugesin retsepti edasi ja vaatasin, et peab veel vahustama koos kondenspiimaga. Aitäh, kindlasti proovin uuesti!

    VastaKustuta
  7. anna siis tagasisidet, kuidas teine jäätisetegu välja kukkus:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails