22. juuni 2010

Kohvi-juustukook ehk proua kõrgeausus Imeline

/Prindi retsept/

Täna hommikul helistas mulle üks hea tuttav, kes päris aru, mis minuga juhtunud on... küsimuse põhjus olevat minu blogi uute postituste puuduses. Vaid 5päeva on ju vaid viimasest postitusest möödas:) Kokkamiseta aga ei saa. Püüdsin isegi postitada pikemat juttu eelmise nädala keskpaigas Solarises toimunud alkoholivabade kokteilide võistlusest, mille üks žüriiliige koos paari teise agara toidublogijana olin. Miskipärast olin aga mobiilse netipulga võimalusi üle hinnanud, sest suvila metsade vahele ta ilmselgelt kohati ei ulatu. Ühesõnaga, ühe neti-aknakese avamise jooksul sain lugematu arv kordi lõkke äärest sääskede eest paar tiiru ümber maja teha. Jah, näpistasin ühe päeva töönädalast ning vihmarohke nädalavahetuse suvilas puhkamiseks. Koju Pärnusse naasesin põrguliku hambavaluga, mis loomulikult tuju kõige paremaks ei muuda. Praegu blogin ühest oma viimase aja lemmikuimast koogist. Ilmselgelt retseptiridade vahele vaadates oli mul kapis just parasjagu banaanijogurtit üle, kuid õrn banaanine mekk koos kovimaitsega ongi asja võti. Viimane aeg on nautida seda koogikest enne suurema maasikakookide võimuvõtmist... ja kui hambavalu väga pealetükkivaks ei muutu, püüan homme kirja panna ka paar rida eelpoolnimetatud võistlusest.


Põhi:
350 g Digestive küpsiseid
200 g võid, sulatatuna

Täidis:
500 g toorjuustu
175 g suhkrut
4 muna
6 sl kohvilikööri (Kahlua)
200 g banaani joogijogurtit
2 dl vahukoort
2 pk lahustuvat kohvipulbrit (Nescafe 3in1)

Peenesta küpsised ning sega kokku sulatatud võiga. Suru see lahtikäiva koogivormi (24 cm läbimõõt) põhjale. Täidise jaoks vahusta toorjuust ja suhkur. Lisa ülejäänud ained ning vahusta ühtlaseks. Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta 160 kraadi juures 1 tund. Lülita seejärel ahi välja ning lase kinnise ahjuuksega ahjus koogil veel 1 tund seista. Kõige parem külmkapikülmalt järgmisel päeval.

3 kommentaari :

  1. Hm, see kook tahab küll järeleproovimist!
    Hambavalule teen ka kõtt.

    VastaKustuta
  2. kohvi ja banaan sobivad tõesti suurepäraselt, kindlasti hästi maitsev kook.
    Loodan, et hammas sind pikalt ei piina.

    VastaKustuta
  3. Kook on hea. Härra abikaasa kommentaarid olid, et seda võiks kusagil müüa.

    Hambavalu ravin hetkel kummeliteega, kõige hullem ongi see, et lisaks hambale on pool nägu krampis:) Arstiaeg on alles 1.juulil, senikaua püüan töö-teele ettejäävast polikliinikust igatsevalt mööduda:D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails