25. aprill 2010

Naadimuffinid, lisandiks juust ja kreekapähklid

/Prindi retsept/

Tunnistan, et tegelikut alustasin selle postituse kirjutamisega juba eile. Vahepeal tuli aga laps magama panna, mille järel tuli endalgi selline uni, et otsustasin kõik toimetused sinna paika jätta ja ise ka unne jääda. Täna hommikul tavapärasel ajal kell 7 tõustes hakkasin töönädalat ette valmistama ja üllatuseks avastasin pooleli jäänud blogipostituse. Nüüd siis ca 7-tunnise hilinemisega jätkan..... Alustades eile pooleli jäänud kirjutise ja retseptiga:

Täna oli jällegi üks nauditav nädalavahetuse hommik. Tõusin varem ning alustasin vaikselt päevaga. Panin kohvikannu hommikuse äratajaga tõmbama, ise aga lippasin samal ajal õue laupäeva hommisöögiks plaanitud muffinitesse naate korjama. Tagasi tulles oli tuba kohvilõhnu täis ning selle saatel valmisid ka need juusturohked muffinid. Soovitan soojalt neid muffineid küpsetada ja ma olen kindel, et need saavad Teil sama ruttu otsa kui meil.

Ps! kui Te kiikate retsepti tegemise juhendit, saate koheselt aru, kui lihtsalt need muffinid valmivad!

12-14tk

4 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl suhkrut näpuotsatäis soola
150 g riivitud juustu
100 g kreekapähkleid, hakituna
100 g sulatatud võid
100 g majoneesi
2 muna
4 sl piima

1-2 peotäit naati, hakituna

Sega omavahel kuivained, lisa riivitud juust ja kreekapähklid. Teises kausis sega sulatatud või, majonees, munad ja piim ning lisa eelnevalt kokku segatud kuivainetele. Kõige lõpuks sega taignasse hakitud naat. Aseta tainas muffinivormidesse (kõige parem oleks silikoonist vorm) ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.



7 kommentaari :

  1. Minul järele proovitud. Toekas ja maitsev suutäis. Majoneesi asendasin hapukoorega.

    VastaKustuta
  2. minul ka proovitud. tahtsin hirmsasti naati kasutada, aga ma pole eriline omletisõber, seega otsustasin muffinite kasuks. ega seda naadi maitset tunda pole, aga tore on öelda, et need on naadimuffinid :)
    majoneesi maitset oli küll kergelt tunda ja see oli väga hea!

    VastaKustuta
  3. Küll eesti naised on ikka tublid ja tegusad kokkajad, et nii ruttu juba retsept järele porrvitud.

    Mul on naadiga selline suhe, et kui see juba tasuta käes on, siis peab ikka igasugu asju proovima:)

    VastaKustuta
  4. Hirmus isuäratavad näevad välja. Eile muru rehitsedes pistsin mõned väiksed naadipoisid suhu ja mõtisklesin, et mis maitset nad küll juurde annavad?

    VastaKustuta
  5. minu jaoks on naat selline lihtne kerge-maitsega lisand (oh kui segaselt ma vahel ennast väljendada võin)

    VastaKustuta
  6. ok, tegin ka neid, sest naadi üleküllus hoovis vajas väikest trimmimist. aga kui aus olla, siis ei olnud naati üldse tunda, see eest nõrgus asi võist ja juustust ja või maitse tappis kõik muud maitsed. kasutasin silikoonist muffinivorme tavalise metallist muffinivormis ja tulemuseks oli paks sulavõi kiht iga augu põhjas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kardan, et miskit läks valmistamisel valesti. Sellist paksu võikihti ei tohi põhja kindlasti jääda. Naati võib järgmine kord siis pisut rohkem lisada;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails