13. aprill 2010

Mahlane makra-munasalat

/Prindi retsept/

Tahaks öelda miskit asjalikku, aga lihtsalt ei oska miskit. Peaks magama minema, arvestades seda et homme on tuhat toimetust, lisaks veel kella poole kuueks helisema pandud äratuskell ... aga ei, magamaminemist lükkan edasi peamiselt põhjusel viitsimatusest lihtsalt tõusta ja end unne sättida. Hommikul aga jälle imestan, miks kõnnin tööle kui liikuv zombi. Ei saa ka oma uniseid silmi päikeseprillide taha peita, kuna tundub et prillidel on minu vastu kuri vandenõu. Kahe päevaga on katki läinud täpselt kolm paari päikeseprille, lisaks on minu tavalised lugemisprillid kuskile rännanud. Hommikul kruus kohvi ja veel suurem kruusitäis karamelliteed piimada muudavad aga meele erksaks ja päikeseline päev võib alata. Kogu jutu lõpetuseks ja enne homset päeva üks salatipostitus, mitte ainult lihtne vaid ka mahlane ja hea.


1 pikk kurk
150 g makrapulki

4 keedetud muna
majoneesi

soola


Haki kurk väikesteks kuubikuteks ning pane sõelale veidikeseks nõrguma. Haki noaga väikessteks tükkideks makrapulgad ja keedetud munad. Vahetult enne serveerimist sega need kokku kurgikuubikutega. Lisa oma soovi kohaselt majoneesi ja maitsesta soolaga. Serveeri

11 kommentaari :

  1. Oi kui tuttav tunne! Kui väsimus on juba nii suur, et ka magama sättimine (ja kõik sellega kaasnevad rituaalid) tundub liiga suur ettevõtmine olevat. :D Sellistel hetkedel satungi tiirutama erinevates blogides, otsides ettekäänet kõike seda veel natuke edasi lükata.
    Retsept aga paistab väga mõnus. Tundub, et sobiks suurepäraselt ka röstsaiale. Ja häid võileivakatteid pole kunagi liiga palju!

    VastaKustuta
  2. Lihtsad asjad on nii mõnusad. Ma sööks ka seda röstsaiaga. Mul oli ka eelmisel aastal selline periood, mil pärast tööle tagasiminekut olin öösiti kolmeni üleval ja pool seitse ärkasin, et tööleminekuks sättima hakata. Lihtsalt nii mõnus oli natuke aega omaette olla.

    VastaKustuta
  3. Oi, mul on rõõm kuulda, et selliseid unetuid on teisigi. Mul ka ettekääne blogides ringi kolada, et magama mineku toiminguid edasi lükata.... õhtune aeg on aga samas hea rahulik ei pea kedagi keelama (nii last kui meest:D) ega seletama, miks õue ei saa minna või miks joonistada ei saa....
    Salat aga valmib kiiresti, ja kusjuures nii ongi tihtipeale, et need kõige lihtsamad toidud on kõige erilisemad ja paremad:)

    VastaKustuta
  4. Blogides kondamine on väga tuttav tegevus.
    Salat on kindlasti hea. Mul sünna tulemas ja pul pea löhkeb otsas, et mida ma siis pika laua peale ka panen. Kui keegi koostaks menüü, siis mis viga kulpi keerutada.

    VastaKustuta
  5. Oi Mardikas, mul on sünnipäevade menüü koostamine alati suur peavalu, tahaks nii palju erinevaid asju pakkuda, aga ei taha ka et toidud väga seinast-seina oleks. Raske on otsustada, et mida võtta mida jätta.

    VastaKustuta
  6. njaaa, ma just tegelen blogides kondamisega, kuna ei taipa kuidagi magama minna. ja salat tundub nii maitsev, kõht läheb kohe tühjaks. küll on kahju, et kööki ka ei viitsi minna :P

    VastaKustuta
  7. Ma mõtlen ka praegu, et hilisel õhtutunnil tahaks üht tassikest teed, aga no kuidagi ei suuda oma jalgu sina kööki lohistada:)

    VastaKustuta
  8. Ragne, ma praegu piinlikkusega avastan, et polegi kommenteerinud seda postitust :O Tegin sellest salatist inspireeritud salatit (no lisasin ohtralt tilli :)) suvel korduvalt ja see on nüüdseks isegi trükis ilmunud ;)
    Kas juba märkasid?

    VastaKustuta
  9. Loomulikult märkasin. Raamat paikneb ilusti kokaraamaturiiulil ning ootab kannatamatult autogrammi:) Järgmisel kooskokkamisel võtan kaasa;)

    VastaKustuta
  10. See oli tõesti hea! Mees sõi kõik käest ära :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails