15. aprill 2010

Batoonkommikattega kohupiimakook

/Prindi retsept/

Mina nüüd ei teagi kuidas batoonikesed õigesti käänduvad. Kas batoonkommid on väga valesti öeldud? Ma ei tea küll oma grammatikageeni osavust, kuid nii tundus kõige sobivam.

Tegin seda kooki eile hilisõhtul. Hämmastaval kombel oli aga jahupurki alles jäänud jahu vaid järel mõned armetud peotäied. Sobrasin natuke kapis ringi ning pärast pikki arutelusid endaga leidsin, et kõige sobivamaks aseaineks oleks odrajahu. See asendamine oli küll maitsev vedamine, sest odrajahu lisandiga põhi maitses kuidagi nii maiselt ja värskelt. Selle kreemja koogi katteks riivisin batoonikesi, minul olid hetkel olemas kama- ja kakaomaitselised, kuid kui poeriiulid pakuvad, võib lisada veel pilvekese või kiisu nimelisi batoonikesi.


Põhi:
1,5 dl nisujahu

1,5 dl odrajahu
3 tl suhkrut

125 g võid
3 sl vett

Täidis: 150 g toorjuustu
2 dl suhkrut

2 muna

1 munakollane
400 g kohupiimapastat
150 g maitsestamata jogurtit

Kate: 100 g erinevaid batoonikesi (mina kasutasin kama- ja kakao batoone)

Põhja jaoks sega omavahel kuivained. Näpi hulka või, lisa vesi ning sõtku tainaks. Suru see lahtikäiva 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele.

Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, suhkur ja munad, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Vala täidis vormi põhjale. Kata pealt peeneks hakitud batoonikestega ning küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.


13 kommentaari :

  1. oo, mis maitsev kook! suu hakkab kohe vett jooksma.
    ja kuniks sa ei ütle betoonkomm, on kõik hästi :)

    VastaKustuta
  2. Mis õudsed reklaamid su blogi rüüstavad?

    VastaKustuta
  3. Marre - väikese näpuvea tõttu võib lihtsasti batoonikesest betoonkomm saada:)

    Anonüümne - kui nüüd täpselt öelda, siis üks Rimi reklaam ja teine Revali oma:) Kogemata on reklaamid kokku jooksnud, umbes nädala pärast peaks asi rahulikumaks muutuma.

    VastaKustuta
  4. Need reklaamid on tõesti jubedad, see kena koduleht läheb vist kommertsiks kätte :(

    VastaKustuta
  5. Ega see hetke olukord (bännerid mõlemal poolel) mullegi meeldi. Järgmisest nädalast, täpsemalt 22.04 on aga asi parem, ning silmale jälle ilusam vaadata:)...vabandan pisikese segaduse eest, aga juhtub vahel, eriti kui kevad südames...

    VastaKustuta
  6. Lihtne tegijale ja maitsev sööjale. Väga mõnus ja mahlane kook. Jääb kindlasti minu lemmikute hulka pikemaks ajaks - kõik sõbrad-tuttavad peavad saama seda ikka ära maitsta :), sest esimeste proovijate suust tuli vaid kiidusõnu.

    VastaKustuta
  7. Nii tore kuulda. Mul uuel nädalal ees üks toiduüritus ning pean vaikselt plaani seda retsepti väikeste lisanditega seal kasutada:)

    VastaKustuta
  8. Batoonikestest katte kasutamine on üks parimaid ideid, mida ma viimasel ajal retseptides näinud olen - nii et aitäh! :) See kiht (mul olid Mesikäpa batoonid) muutus nii mõnusateks krõbedateks helbekesteks, et tekkis mõte, et peaks üritama neid niisama ka röstida ja kodutehtud müslisse lisada.

    VastaKustuta
  9. Kusjuures mõni aeg tagasi mõtlesin, et mul on mõned batoonikese kommid järgi ning äkki panen müslisse (et ikka rikkalikum oleks), aga keegi oli vahepeal kommid ära söönud:(

    VastaKustuta
  10. Mul on 24 sm läbimõõduga koogivorm. Kas peaksin sel juhul koostisainete koguseid suurendama? Kui jah, siis kui palju?

    VastaKustuta
  11. Mul on kodus kaks põhiliselt kasutuses olevat vormi - üks on 22cm ja teine 24cm läbimõõduga. Seda kooki võib nii ühte kui ka teise teha. Ise olen valmistanud seda ka 24 cm vormi ning koguseid suurendanud ei ole.

    Ilusat jõuluaega!

    VastaKustuta
  12. Suu aitäh kiire vastamise eest, Ragne! :) Pojake saab homme ehk jõululaupäeval 4-kuuseks, mõtlesin sel puhul seda huvitavat kooki teha. Seda enam, et nii mina kui tütar oleme Mõmmi-batoonikeste fännid. ;)

    Kauneid pühi ka Sinu perele! :)

    Avastasin Sinu toidublogi alles hiljuti ja see oli niiöelda armastus esimesest silmapilgust. :) Ja siinse retsepti järgi tehtud piparkoogitainas oli maailma parim! Kusjuures tegin alles esimest korda elus piparkooke endatehtud taignast. Kohe kindlasti ei jää esimene kord viimaseks, vaid saab iga-aastaseks traditsiooniks.

    VastaKustuta
  13. Õnnesoovid jõululapsele minu poolt:)

    ... ja mul on ainult hea meel, et blogi meeldib.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails