3. märts 2010

Marinaadis ahjuribid

/Prindi retsept/

Tellisin ühe tuttava taluniku käest suurema koguse ribiliha. Mulle ikka meeldib osta liha taluniku käest, palju etem, kui soetada seda kuskilt kabandusketist. See on muidugi puht-mõtlemise süü, aga lihal on kohe selline kodumaine maik juures. Liha tegin loomulikult puupliidiga ahjus, kus maitsele tuleb see ekstravunk juurde. Mahlasust ja maitsvat mekki oli sellel toidul küllaga!

Praegu panen siia oma mõtisklusi kirja, ja kuulen, et juba aprillis avatakse Pärnus kodumaiste toidukaubade turg...natuke pikk maa sinna, aga sinna hakkan loodetavasti tihti sattuma. Praegu on ootused kõrged, loodetavasti ei saa koht odavate leedukaupade riidekaupade äritsejaks, kus siis eestimaise toorainena on esindatud mõned kommiletid. Igastahes pöidlad pihku ja ootame kevadet.


600 g ribiliha

Marinaad:

5 sl sojakastet
5 sl hapukoort
5 sl tomatipastat

2 sl sinepit

1 sl fariinsuhkrut

Sega omavahel marinaadi ained. Lisa marinaadile väiksemaks lõigatud ribilihatükid. Jälgi, et marinaadiga saaksid lihad korralikult kaetud. Jäta maitsestuma paariks tunniks. Seejärel pane ribid õliga piserdatud ahjuplaadile, vala peale marinaad. Kata ahjuvorm fooliumiga ning küpseta 150 kraadi juures 1 tund.

6 kommentaari :

  1. Eile õhtustes uudistes näidati ka, et Raekülas see uus toidukaupade turg avatakse ja seal omanik küll kinnitas, et ühtegi riidehilpu müüma ei hakata. Komme ehk ikka küll.

    VastaKustuta
  2. ma loodan tõesti, et see jääb ainult toiduturuks:)

    VastaKustuta
  3. Mina lisasin siia ka 1 spl. Balsamicot. Väga hea retsept ja sobib ka grillimiseks.

    VastaKustuta
  4. Mul tegelikult veel üks hea ribide retsept varuks. Ei ole ainult viitsinud valmistamisel koguseid üles kirjutada ning pilti teha, aga võtan asja käsile:)

    VastaKustuta
  5. Tere, kas sinep on mahe või kangem 😊?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on tõepoolest mul täpsustama jäänud. Kasutan mahedat sinepit:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails