14. veebruar 2010

Vaesed rüütlid rikkal moel

Ma lihtsalt pean mainime kui produktiivne on tänane päev olnud: olen küpsetanud ja meisterdanud maasikatega vastlakukleid (ei suutnud enam vastlateni oodata), uurinud ja katsetanud pardifilee valmistamise võlusid (seda siis Rannamõisa Linnuliha blogi jaoks)… lisaks on valmis saanud veel homme töö juurde sünnipäeva puhuks tehtud dominotrühvlid, koduküpsetatud leib ning New Yorgi juustukook. Hommik algas aga vaeste rüütlite tegemisega, seda aga siis natuke uhkemas võtmes – maasikate, kondenspiima, röstitud banaanide ja metsapähklitega – tõeline maius ja sõbrapäevale kohane hommikupoolik.


neljale

8 saiaviilu
2 muna

2 dl piima

2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
peotäis maasikaid (mul oli veel sügavkülmas viimane karp järel)
1 banaan
4-5 tl kondenspiima
4-5 tl metsapähkleid, purustatuna
tuhksuhkrut


Klopi omavahel kokku munad, piim, suhkur, vanillisuhkur, sool ja kaneel. Pista saiaviilud mõlema poolega muna-piimasegusse ning aseta need kuumale kergelt õliga kaetud pannile. Prae saiaviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks ning aseta taldrikule. Viiluta banaan ning prae need pärast saiade küpsetamist pannil mõlemalt korraks läbi.

Paetud saiaviilude peale vala kondenspiim, aseta peale banaaniviilud ja maasikad ning raputa üle metsapähklipuru ja tuhksuhkruga.


9 kommentaari :

  1. No selliste uhkete lisanditega pole need ju enam vaesed rüütlid, vaid ongi rikkad rüütlid! :)

    VastaKustuta
  2. Huvitav kombinatsioon!
    Lapsepölves me aga ei nimetanud neid vaeseteks rüütliteks. Meie jaoks oli ta "praesai". Saksamaal söövad seda paljud vaniljekastmega!

    VastaKustuta
  3. Oi, minule on need maiused koguaeg vaesed rüütlid olnud. Kui kapis hääd ja paremat leidub siis uhan need alati lisandiks peale - halvaapuru, jäätis, mesi, mustikad, kondenspiim, šokolaadipuru,,,hea on veel mairianne kommidega neid teha...maitsev,maitsev, maitsev

    VastaKustuta
  4. Lihtsad ja maitsvad. Lapsepõlv tuleb meelde :)

    VastaKustuta
  5. Wow, serveerisin seda pyhapaeva hommikul voodis mustavärvi taldrikul ja no enam romantilisem ei saa yks hommikusöök välja näha :) partner oli päev läbi lummatud :D

    VastaKustuta
  6. Mina kutsun neid rikkateks daamideks :P

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails