21. veebruar 2010

Röstitud kikerherned, millest võib sõltuvusse sattuda

Mul oli juba pikemat aega isu, neid nami-nami Liibanoni õhtul tehtud röstitud maiuseid proovida. Pisike tõrge tekkis aga kikerherneste kättesaamisega Pärnust, no lihtsalt ei leidu neid siin meie kaubanduses. Viimastel nädalatel on aga Pärnus asuv Kaumehe hulgiladu mind igasugu erinevate toodetega üllatada suutnud, nii leidusid riiulis maisi- ja hernepurgikeste kõrval uhkelt ka kikerherned. Ostsin kohe mitu purki ja tagavaraks ka, sest kunagi ei tea millal Pärnu ainukesest kikerherneid müüdavast poest need otsa võivad saada. Need röstitud maiused on lausa nuhtluseks, võtad ühe, siis kaks ja siis enam ei piirdu nii väikese kogusega, ikka pihuga, kuni kõik on otsas. Panen kirja retsepti ja maitseained, mida mina kasutasin, muidugi võib aga meelepärase maitse aga lemmikmaitseainetest ise kokku segada.


1 purk (400g) konserveeritud kikerherneid
oliiviõli

soola erinevaid maitseaineid (kasutasin koriandrit, magusa paprika pulbrit, cayenne pipart, ducros pasta maitseainesegu)

Nõruta kikerherned hoolega sõelal, lase nõrguda vähemalt 10 minutit ning seejärel patsuta need köögipaberiga kuivaks. Kuivanud kikerhernestele lisa õli. Raputa kõik korralikult segamini. Lisa maitsejärgi soola ja erinevad maitseained (maitsestamise käigus maitse kikerherneid, kas maitseaineid on lisatud piisavalt).

Laota kikerherned ühekordse kihina küpsetuspaberiga laotud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadises ahjus (soovitavalt pöördõhuga režiimil) ca 50 minutit ehk seni kuni kikerherned on krõmpsud.

27 kommentaari :

  1. mõnusad olümpiamängude vaatamise kõrvale krõbistada :)

    VastaKustuta
  2. just täpselt, minu mõtted liiguvad ka selles suunas!

    VastaKustuta
  3. Mina olen ostnud kikerherneid Pärnust muidu Miamarii tervisepoest, asub kuskil maavalitsuse ja postipoisi vahel. Aga röstitult ma polegi neid söönud, niisama hautatult või hummusena.

    VastaKustuta
  4. Elina, neid on imelihtne teha, kõige keerulisem ongi vist purgi avamine:)

    Nelly- seal poes käin ma tihti, silma pole need aga miskipärast kikerhernes hakanud, samas ei ole ka spetsiaalselt sealt otsinud. Tegelikult tänagi olin selle poe ukse taga, aga kuidagi oli ununenud et pühapäevane päev täna ja pood kinni:)

    VastaKustuta
  5. Nelly - väike informatsioon ka:) Sattusin eile sinna poodi, otsisin ka kikerherned huvipärast ülesse ja mis selgus sama suured purgid, mis kaupmehes 7.40 on seal hinnavahemikus 31.00-41.00. Krõbe hind...

    VastaKustuta
  6. Proovin kindlasti teha, tunduvad väga maitsvad :)

    VastaKustuta
  7. Uskumatu et nii suur hinnavahe! Kas Kaupmehes saab osta ainult kliendikaardiga?

    VastaKustuta
  8. Tegelikult nad nõuavad küll kliendikaarti, aga kui ütled, et unustasid selle koju, siis ega nad ära Sind ei aja. Sa ju reaalselt ostad neilt:)

    VastaKustuta
  9. Muide üllatus-üllatus, eile nägin Port Arturis ka kikerherneid:)

    VastaKustuta
  10. Tõesti???Käisin ka eile (nüüd siis juba üleeile, vaadates kellaaega) Portakas, aga silma kikerhernepurgid ei hakanud. Aga jah, kiire oli ka ja lasin selle riiuli lihtsalt ruttu silmadega üle:)

    VastaKustuta
  11. Aga kuidas teha selliseid kikerherneid mis on tavlised koti sees, mitte purgis, kas käitun samamoodi või pean midagi teistmoodi tegema ?

    tänades,
    I.

    VastaKustuta
  12. Koti sees? Hetkel ei tule ette milliseid mõtled, kas need siis kuivatatud?

    VastaKustuta
  13. Kuivatatud jah, aga leidsin ka täna Port Arturi toidupoest, konserv kikerherned :)))

    VastaKustuta
  14. Pärnust leiab konservina kikererneid jah Portakast, siis veel ringtee hulgikaubast ning Maediku mahepoest. Tõsi küll viimased on mahekaup ja hind on tõsiselt muhe:)

    VastaKustuta
  15. Teie Inglismaa fänn jälle tülitab, mis asi on see ducros pasta maitseainesegu? Ma pole seda meil müügil näinud, aga kui ma teaks, mis seal sees on, siis saaks ju asendada millegi muuga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle võib kindlasti asendada või siis hoopis välja jätta. Tegin selle retseptipostituse 3 aastat tagasi ja minu arvates ei ole seda maitseainesegu enam poodides saada (võin ka eksida):).

      Ise teen ikka vahest neidsamu kikerherneid ning maitseainetest on enamasti kasutusel cayenne pipar ja paprikapulber, vahest ka kurkum:)

      Kustuta
  16. Tegin neid täna ja tõesti väga head on! Hea amps kartulikrõpsu asemel.

    VastaKustuta
  17. Mul on just kuivatatud kikerherned. Kui neid piisavalt leotada, siis ei tohiks vist suurt vahet lõpptulemuses olla?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen teinud ka ise kuivatatud kikerhernestega sedasama retsepti ning tulemus on õnnestunud igati hästi. Leotanud olen tavaliselt üleöö, aga arvan, et saab ka väiksema ajaga hakkama;)

      Kustuta
  18. Mis asi on ducros pasta maitseainesegu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu teada seda kauplustes enam ei müüda. Põhimõtteliselt on see nagu pitsamaitseaine:)

      Kustuta
  19. Väga veider on aastal 2023 lugeda, et meil polnud saada konserveeritud kikerherneid aastal 2010. Tänaseks oleme nendega nii harjunud, et ei oska enam mõeldagi, et neid kunagi polnud kaubanduses.
    Proovisin täna retsepti esimest korda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa just ;) Siin blogis on mitmeid taolisi retsepte, kus komponente, mis praegu täiesti tavalised, peab tikutulega poodidest taga otsima :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails