9. veebruar 2010

Apelsinimaiguline kaerahelbe-riisikook

/Prindi retsept/

Seda kooki tegin ma esmakordselt nädalajagu tagasi. Nagu ikka, kritseldan ma söögitegemise käigus valmiva retsepti paberinurgale, et see siis hiljem arvutisse talletada. Võtsingi õhtul kätte ja hakkasin täpset retsepti ümber kirjutama. Millegipärast olid aga osade ainete kogused nagu väiksemad ning osad üldse puudu.... mäletasin, et suhkrukogus oli suurem ning munad oleks ka justkui retseptis esindatud olnud. Täpseid koguseid aga enam lihtsalt ei mäleta. Nii tegingi seda kooki sel nädalavahetusel uuesti ja nüüd on õige retsept ilusti olemas. Tegemist on patuselt maitsva koogiga, kus kerget rolli mängib täidisesse peidetud aplesinine mekk...proovige.

Lisaks tahtsin ma tänada kõiki positiivse vastukaja eest seoses minu toimetatava uue linnuliha blogiga. Olen saanud uskumatult palju tagasisidet - aitäh veelkord! Ja kui Teil leidub mõni maitsev retsept, siis need on kõik oodatud Rannamõisa poolt korraldatud retseptivõistlusele.


Põhi ja kate:
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
4 dl neljaviljahelbeid
1,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

150 g võid, sulatatuna

Täidis:

9 dl piima
175 g riisihelbeid

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
1 apelsini riivitud koor+ sellest pigistatud mahl
0,5 tl kaneeli

1 muna

Sega omavahel suhkur, sool, neljaviljahelbed, jahu ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks.

Täidise valmistamiseks pane piim koos riisihelvestega keema (keskmisel kuumusel). Lisa suhkur, vanillisuhkur, sool, apelsini riivitud koor ning sellest pigistatud mahl. Aeg-ajalt segades keeda kõik ilusti pudruks. Kõige viimasena lisa riisimassi kaneel ja muna ning sega kõik ühtlaseks massiks.

Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru 2/3 varasemalt valmistatud kaerahelbetainast vormi põhja. Vala peale riisitäidis ning kata ülejäänud kaerahelbetainaga. Küpseta ahjus 180kraadi juures 35 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.

13 kommentaari :

  1. Huvitav kas 7-viljahelvestega õnnestub sama hästi? Või tavaliste kaerahelvestega? Igatahes näeb väga isuäratav välja;)

    VastaKustuta
  2. Ehee - täidis on vist inspireeritud Nami-Nami koolitusel tehtud knafe-maiusest? :) Mul on ka kõiksugu ideid, kuidas analoogset riisihelbekreemi teistes dessertides kasutada veel.
    Kook näeb väga ahvatlev välja!

    VastaKustuta
  3. Seda kooki sain Ragne juures külas käies ja see on kohe väga väga hea kook. Soovitan!

    VastaKustuta
  4. Enely - saab teha ideaalselt nii 7-viljahelvestega kui ka tavaliste kaerahelvestega.

    Pille - ohjah, mäletd ma ju kurtsin ükspäev et kataifi-tainast siin pärnus mitte kusagil ei ole..aga ma lihtsalt pidin seda uskumatut head maiust saama:)

    Andra - ma ju ütlesin, et panen Sulle kaasa, sul mees oleks saanud kodus süüa:) Loodetavasti talle saadetud võileivatort maitses;)

    VastaKustuta
  5. Siis ei jäägi enam muud üle kui ikkagi koogitegu ette võtta:)

    VastaKustuta
  6. Kui mul on riisihelveste asemel tavaline riis, kas siis ka õnnestub?

    VastaKustuta
  7. Tavalise riisi kasutamisel, peab putru kindlasti kauem laskma keeda. Kindlasti saab riisiga teha, kuid siis peab lihtsalt arvestama, et täidis tuleb veidi teralisem.

    VastaKustuta
  8. Kuna üks Liibanoni magustoit jäi mindki kummitama olin seda kooki nähes väga rõõmus :) Nüüd juba kaks korda teinud, aitäh!

    VastaKustuta
  9. Suhkurt tundub palju. Kas ongi väga magus maius?

    VastaKustuta
  10. koogimagususega magus:) Piima kogus ka ju tegelikult üpris suur.

    VastaKustuta
  11. Kuna sügavkülmas karpide viisi rabarberit ja mees ka rabarberisõber, siis lisasin riisipudrule hoopis rabarberit ning neljaviljahelveste asemel kasutasin kapiriiulil asetsevat nisukliidega täisterakaerahelbeid. :) Kook tuli väga maitsev. Tegin pilti ka.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201332833655510&set=pb.1013258297.-2207520000.1378058934.&type=3&theater

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails