31. jaanuar 2010

Riisipuding valge šokolaadi ja maasikatega

/Prindi retsept/

Oehhh.. üle pika aja, kus kraadiklaas näitas hommikul vaid 2 miinuskraadi. Õues oli erakordselt pehme ja soe, isegi päike paistis vahepeal – tõeline pühapäevahommikune nostalgia. Nüüd aga tänahommikusest einest: nädalavahetuse hommikusöögid on meil alati sellised pidulikumad – tavapärase pudru ja võileibade asemel on siis esindatud pannkoogid, omletid, vahvlid, ahjusoojad pirukad ja erinevad vahud ning magustoidud. Lisaks tänahommikusele pannkoogihommikule (mis on meil peres lausa pühapäevane traditsioon-kohustus:)) oli laual ka seesama šokolaadine riisipuding, i-le täpiks – koos maasikatega. Magustoidu inspiratsiooni allikaks nami-nami.

kolmele

1,5 dl riisi
4 dl vett

0,5 tl soola
2 dl piima
75
g valget šokolaadi
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 sl hapukoort
maasikaid


Pane riis koos vee ja soolaga potti keema. Kui vesi on aurustunud, lisa piim, valge šokolaadi tükid, suhkur ja vanillisuhkur. Alanda kuumust ning aeg-ajalt segades lase riisil haududa pudruks.Tõsta tulelt, sega sisse hapukoor ning serveeri koos maasikatega.

Kui talvisel ajal kasutad külmutatud maasikad, nirista pudingule ka maasika vedelikku peale.


2 kommentaari :

  1. Väga isuäratav. Aga kas selle valmistamiseks oleks parem pikateraline või ümarateraline riis või hoopis mõni muu riis?

    VastaKustuta
  2. Ümarateraline või pudruriis oleks kõige parem. Sama olen ka riisipudingut teinud kapis leidunud pikateralisest riisist.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails