7. jaanuar 2010

Meat pie ehk hakklihapirukas killukese tuunikala lisandiga

Üks retseptidest, mis ilmus jaanuarikuu2010 Anne&Stiilis. Ütleme nii, et tegemist on ausa pirukaga, kus täidist on oi kui palju ja kõhu saab ka ühest korralikust lõigust täis. Selle piruka idee tuli mulle pähe pärast seda, kui olin küpsetanud ameerikalikke mini apple pie koogikesi. Pole ju halb mõte ääristada rohke täidisega pirukas maitsva taignakoorikuga.


200 g kohupiima
0,5 tl soola
1 muna
150 g võid, sulatatuna
4 dl jahu’
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 paprika, tükeldatuna
0,5 sibulat, peeneks hakituna
400 g hakkliha
1 sl jahu
1 tuunikalakonserv (õlis)
0,5 muna, lahti klopituna
1 sl hakitud peterselli
2 sl sinepit (maheda maitselist)
soola-pipart

Peale määrimiseks:
0,5 muna

Sega omavahel kohupiim, sool ja muna. Lisa sulatatud või. Sega omavahel jahu ning küpsetuspulber ja lisa tainale. Sega kogu mass ühtlaseks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Pruunista pannil õlis klaasjaks paprikatükid ja peeneks hakitud sibul, tõsta kõrvale. Samal pannil pruunista hakkliha, kuni punase värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa jahu, nõrutatud tuunikala ning kuumuta korraks läbi. Tõsta tulelt ning lisa eelnevalt praetud paprikatükid, sibul, muna, petersell, sinep.Vajadusel maitsesta lõplikult soola ja pipraga.

Rulli 2/3 tainast ümmarguseks kettaks ning aseta lahtikäiva 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele, jättes ääred 1 cm ulatuses vabaks. Pane peale täidis ning kata see ülejäänud 1/3 tainakettaga, surudes ääred tainapõhjaga omavahel kokku. Tee noaga peale paar sisselõiget ning määri pealt järelejäänud poole munaga. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures 30-40 minutit.


8 kommentaari :

  1. Proovisin täna selle piruka järgi ja panin oma lemmikute listi ;) Tänud taas mõnusa retsepti eest.

    VastaKustuta
  2. tere,
    juhtusin Sinu blogi lugema ja avastasin, et pasta alaliiki polegi. Tekkis huvi, kas Teie pere pastat/riisi ei söögi? :)

    VastaKustuta
  3. Tere-tere:)

    Mõningad pastaretseptid mul blogis on, aga eraldi alaliiki teinud ei ole. Pastat ja riisi ikka sööme, aga selle valmistamine käib tavaliselt nii hetke ajendil, et retsepti ei jõua/viitsi lihtsalt üles kirjutada. Pärast söömist mõtlen ikka, et kui palju ühte lisasin ja palju teist, aga siis need juba nii umbkaudsed kaalud, et ei julge umbkaudset retsepti teistele jagada.. püüan aga asja parandada:)

    VastaKustuta
  4. väga tore, kui tuleb pasta retsepte ka, need meie pere lemmikud

    VastaKustuta
  5. Minul nüüd ka see pirukas tehtud! Väga hea tuli!

    VastaKustuta
  6. Tegin täna seda hakkliha-tuunikala pirukat. Oi kui hea sai-mees ja poeg matsutasid mõnuga. Järgmiseks kavatsv homme õhtul kulebjaakat valmistada(see mis seal uues blogis on). No ja leiba tahan küpsetada-peaaegu kõik koostisained on olemas-homme panen juuretise hakkama.Eks näis mis saab:) Ma armastan ka kohutavalt süüa teha ja kui avastasin selle blogi oma sõbranna blogi kaudu,siis käin siin üsna tihti uudistamas. Aitäh sulle et sa kõik nii ilusti piltidega siia üles paned-olen hakanud ise ka kokkamist pildistama,ehk kunagi suudan ka ülesse riputada. Kas sa oleks nii hea ja kirjutaksid lähemalt, kuidas sa seda oma lemmik hapukapsaleiba teed:)
    Tänan!

    VastaKustuta
  7. Aitäh sellise toreda kommentaari eest. Hoian püialt esimese leivateo puhul, et kõik ikka õnnestuks:)

    Hapukapsaleib - ega seal miskit keerulist ei olegi, täpsem retsept on siin http://kokkama.blogspot.com/2009/10/ahjusoe-leib-hapukapsa-ja-munaga.html

    Kindlasti soovitan hapukapsaleiva tegemisel jälgida hapukapsakogust (100-150g on paras ühe pätsi kohta), kui liiga palju panna võib leib liiga nätskeks muutuda. Sõtku hakitud muna ja hapukapsas taignasse sisse, lisa natuke veel rukkijahu (umbes peotäis) ning pane vormi kerkima... Ahjus küpseta kindlati viimasel perioodil (180 kraadi juures) ca10 minutit kauem...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails