15. jaanuar 2010

Maapähkli-šokolaadiruudud

/Prindi retsept/

Ma pole vist kunagi ühelegi retseptile nii kaua nime välja mõelnud, siiamaani kahtlen, kas sai ikka õigesti. Ei oska seda imemaitsvat, natuke Snickersit meenutavat üllitist kuidagi nimetada. Ühelt poolt on ta justkui kook, teisalt aga komm, samas ei ole aga kumbki... keeruline värk:).. niisiis inglisekeelsest sõnast inspireerituna sai selle üli-ülimaitsva leiutise nimeks maapähkli-šokolaadiruudud, mis valmivad nii umbes šokolaadisulatamise ajaks kuluva vaevaga. Ühesõnaga, soovitan neid kindlasti proovida. Pean lähiajal neid uuesti tegema, sest ma lihtsalt ei suuda ilma lusikat sisse kastmata põrnitseda pooltäis maapähklivõipurki - minu üks nõrkusi. Piilu ka nami-nami kooskokkamisse!

9 tükikest

100 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
150 g maapähklivõid (Peanutbutter)

60 g paisutatud riisi

Vooderda kandiline koogivorm (kasutasin 16x16cm vormi) kposetuspaberiga (et paber paremini kinnituks möörisin vormi kergelt võiga).

Murra šokolaad tükkideks ning sulata need vesivannil. Kui šokolaad on sulanud, lisa maapähklivõi ja sega ühtlaseks massiks. Puista peotäis paisutatud riisi vormi põhja. Ülejäänud sega maapähklivõi-šokolaadisegu sisse. Vala mass vormi ning silu pealt enam-vähem ühtlaseks ning pane jahedasse paariks tunniks tahenema.


12 kommentaari :

  1. Millist paisutatud riisi sa kasutasid ja kust seda poest leiab? Tundub väga isuäratav :)

    VastaKustuta
  2. Kunagi (võibolla ka nüüd) müüdi poes maiustust paisutatud riis ja kaetud šhokolaadiga. Mulle väga meeldis see aga soovisin alati, et seda šhokolaadi oleks seal rohkem. See mis sina tegid ongi ehk see täiuslik paisutatud riisi maiustus.
    Kui ma ainult leiaks siit paisutatud riisi siis teeks kindlasti kaa.

    VastaKustuta
  3. väga ilusad ja ahvatlevad pildid:)
    millist pähklivõid sina ostad ja kust kohast?

    VastaKustuta
  4. Tegelikult ei ole eriti vahet kas kasutad paisutatud riisi või paisutatud nisu. Mõlemad leiab poest hommikusöögihelveste riiulitelt. Tegemist siis magustatud (kas selline sõna on üldse olemas??) hommikusöögi krõbinatega. Kasutanud olen nii Kellogsi kui ka OHO firma oma.

    Annika - ma pean tunnistama,, et see nimi - paisutatud riisi maiustus- ületab kõik minu väljamõeldud nimed sellele maiustusele:)

    Kautan GoodBurry maapähklivõid, seda leiab nii Rimist kui ka Selverist, maksab 24 krooni kandis.

    VastaKustuta
  5. Armastasin totaalselt maiust Shoko Raise vms.. müüdi kunagi :D aga nüüd on toomisest vist maas. Vahel olen teinud riisi vahvleid sulashoksiga aga see tundub veel parem :D

    Kindlasti teeme järgmine kord ära kui sõbrad külla tulevad :D Ideaalne söök :D

    VastaKustuta
  6. Seda riisimaiust ma mäletan väga hästi, aga ja pole poodides enam silma jäänud... Loodetavasti jäävad sõbrad "söögiga" rahule, kui seda teed:)

    VastaKustuta
  7. Ahaa. Arvasin, et kasutasid paisutatud riisi nagu seda on riisileivakestes. Aga hommikukrõbinad on olemas ka siin (ja hetkel mul ka kodus) :)
    Proovin siis varsti ka ise neid teha.

    VastaKustuta
  8. Olen teinud nii paisutatud riisi kui ka paisutatud nisuga (need siis hoomikusöögi krõbinad) Kusjuures nende viimastega tuli isegi maitsvam.

    VastaKustuta
  9. Oi, jälle üks väga põnev retsept:) Ma olin ka poes müüdava paisutatud riisiga maiustuse suur fänn, aga tõepoolest viimasel ajal pole seda enam kuskil müügis näha olnud. Aga see on kindlasti üks järjekordne Sinu retsept, mille ma järgi katsetan:) Vahepeal ongi tunne, et muud "kokaraamatut" polegi vaja, olen sinu blogi suur fänn:)

    VastaKustuta
  10. ... nii toredaid komplimente on meeldiv kuulda, aitäh:)

    VastaKustuta
  11. Kas selles retseptis on mõeldud magusat paisutatud riisi (nt meega) või tavalisi? Kust viimaseid osta saaks? pole üheski poes näinud.
    Seoses bloggeriga oleks ka üks küsimus ehk oskate aidata. Nimelt kui mul blogger näitab et rohkem blogisse tasuta pilte enam lisada ei saa, kuna maht on picasa web'is täis, kas saaks picasa webis olevaid albumeid tühjendada nii, et blogisse need pildid alles jääksid või on ainus võimalus tasuline variant?

    VastaKustuta
  12. Mina kasutasin meega paisutatud riisi.

    Kas laed picasasse originaalsuuruses pilte? Kui jah, siis tegelikult pole veebi jaoks suuremamahulisi pilte mõtet laadida? Minul on veebi laetavate piltide suurus ca 450kb, mistõttu ei saa maht niipea täis. Küll aga, kui vahepeal originaalsuuruses pilte laadisin, siis hakkas ka picasa maht silmnähtavalt vähenema.

    Üks variant on muidugi see, et teed endale uue konto, kuhu hakkad uusi pilte laadima.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails