17. jaanuar 2010

Karamellised neljaviljahelbekoogikesed

/Prindi retsept/

Kui ma reedel tööpäeva lõpetasin, mõlkus neljaviljahelbekoogikeste retsept mul juba meelesoppides. Ma lihtsalt pidin midagi kosutavat ja turgutavat tegema, arvestades sellega, et ega kraadiklaas väga palju soojakraade enam ammu näidata taha. Niisiis oleks sobilik end reede puhul kostitada nendesamade šokolaadist õhkavate koogikestega, tassike piparmünditeed kaaslaseks muidugi. Pean tunnistama, et aastaid tagasi olin ma täielikult Leiburi poes müüdud kaeraelbekoogikeste sõltlane....palju taskuraha kulus nende peale. Igastahes avastasin ma, et reedel valmistatud küpetis meenutab maitselt just neidsamu Leiburi-maiustusi, milline tore äratundmisrõõm:)


175 g toasooja võid
75 g fariinisuhkrut

125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g neljaviljahelbeid
näpuotsatäis soola

Täidis ja kate:
100 g valget šokolaadi
50 g metsapähkleid
150 g mett
60 ml kohvikoort


Vahusta omavahel või ja fariinsuhkur. Lisa jahu, küpsetuspulber, neljaviljahelbed, sool ning sega ühtlaseks massiks. Suru 2/3 tainast võiga määritud kandilise ahjuvormi (17x25cm) põhja ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Tükelda väiksemateks tükkideks valge šokolaad ja pähklid ning aseta need eelküpsetatud koogipõhjale. Raputa peale ülejäänud 1/3 tainast. Kuumuta tulel mesi ja kohvikoor kuni nad on segunenud. Kalla ühtlaselt koogile.

Küpseta kook lõplikult valmis 200 kraadi juures 15-20 minutit. Jahuta ja lõika tükkideks.

3 kommentaari :

  1. Vapustavalt head koogikesed! Järgmisel korral teen kindlasti topelt koguse ja proovin ka rosinaid lisada, sest praegu olid kõik kes maitsesid neist vaimustatud. Mina kaasa-arvatud!:)

    VastaKustuta
  2. Ragne, kas fariinsuhkur on tavaline soft brown sugar voi demerara sugar? Ma elan UK-s ja pole paris kindel, mis see fariinsuhkur on. Vabandust, kui liiga rumal kusimus. P.S. Su blogi on super-super-super, kolan siin ringi pea iga paev, monikord ikka jouan kupsetamiseni ka :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails