5. jaanuar 2010

Justkui šokolaadist pakatav mahlane kakaokook

/Prindi retsept/

Nüüd kui tööl käin, jääb kuidagi uskumatult palju energat üle. Poleks uskunudki, et pärast tööd viitsin veel küpsetada ja vaaritada. Aga no võta näpust, keedan endale suure tassi teed ja küpsetan miskit maitsvat. Otseloomulikult on mul abiks pisike kokaabiline Andri, kes lusikaga oma kausikeses asju segab ja eelkõige toidudegusteerimist harrastab. Eile rääkisin sõbrannale, et kavatsen teha ühte maitsvat pudingut õhtuooteks, siis aga selgus, et üks komponent on otsas ja teine asi otsas ja kolmas kohe otsakorral. Nii otsustasingi JÄLLE valmistada seda uskumatult maitsvat ja lihtsat koogikest, mis mekib täpselt nii, nagu oleks tagnasse üks vallatu šokolaaditahvel peidetud. Pealegi on selles hõrgutises kasutatavad ained peaaegu alati kapis olemas, vähemalt minul.... (See on veel üks retsept lisaks peekoni-juustustruudli ja piparkoogisele Kirju Koerale, mis ilmus 19.12.09 Pärnu Postimehes).


3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 sl kakaod

125 g võid, sulatatuna

2 muna

1 dl kanget leiget kohvi

4 õuna

Sega omavahel kuivained. Lisa segades juurde sulatatud või ja munad. Seejärel vala juurde kohvi. Kõige viimasena sega taignasse puhastatud ja kooritud õunatükid. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse (Ø24cm) või kandilisse (25x17cm) koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 40 minutit.


62 kommentaari :

  1. Oi see on maitsev :) ja ka minul on need asjad kõik kodus olemas alati. Kas su pisike abiline käib juba lasteaias ?

    VastaKustuta
  2. Lihtsatest tava-ainetest, midagi head:)
    Pisike abiline on alles lasteaiajärjekorras, aga see-eest on tal tubli hoidja:)

    VastaKustuta
  3. Üldiselt ma sellistest nö lihtsatest kookidest väga lugu ei pea, aga.. no ma pistsin peaaegu kausi nahka, kui viimaseid taignariismeid üritasin kätte saada :D Praegu on ahjus, ootan põnevusega tulemust :)

    VastaKustuta
  4. Väga-väga hea oli :) Sõime kahe peale peaegu terve koogi ära

    VastaKustuta
  5. Oi kui tore, et leidub ka teisi (peale minu ja mu mehe), kes selles lihtsas koogikese pettuma ei pea:)

    VastaKustuta
  6. ka mina nüüd siis juba 2 korda seda kakao kooki teinud,väga,väga hea
    tõeliselt mõnus

    VastaKustuta
  7. :) viimane kord asendasin õunad pirnidega - maitses ka hää!

    VastaKustuta
  8. Meil see kook ka mitu korda tehtud! Super!

    VastaKustuta
  9. nonii, nüüd on tehtud ja söödud ka:), lisasin ka rosinaid ja küpsetasin 26cm lahtikäivas vormis...oleks vist pidanud natukene varem välja võtma, sest tundus, et oleks võinud natukene mahlasem olla, aga see on kivi minu kapsaaeda:), retsept ise väga lihtne ja hea;)!

    VastaKustuta
  10. ...ehk oli ka vorm natuke liiga suur? Kuiv ei tohiks kook jääda:)

    VastaKustuta
  11. Jap, isegi mõtlesin, et kuna retsept nägi ette väiksemat koogivormi, siis oli asi minu vormis:), järgmine kord olen targem, aga kindlasti katsetan veel:)

    VastaKustuta
  12. jaa väga mõnus, lugesin sinu jutu läbi ja mõtlesin, et kui see nii lihtne on, siis proovingi peale tööd seda katsetda ja sai väga hea, meeldis see et ei pea midagi vahustama, sega kokku ja ahju ja välja tuleb imehea, tänud retsepti eest:)
    loodan, et tuleb veel selliseid kiiresti valmistatvaid maiuseid.

    VastaKustuta
  13. Kindlasti tuleb, sellises lihtsates kookides, peitub teinekord palju rohkem võlu kui rohkem aega nõudvates. Soovitan piiluda ka näiteks seda õunakoogi retsepti, lihtne ja nii-nii hea:)

    VastaKustuta
  14. Sai täna see kook ära proovitud.Väga maitsev ja lihtne.
    Kirsimoosi sai ka peale pandud:D
    Hästi sobis kokku.

    Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  15. Lihtne ja ülihea!!! Aroomi jaoks lisasin esimene kord rummiessentsi ja šokolaadilõhn tuli topelt esile. Kindlasti jätkan selle koogi tegemist, kui kiiresti midagi head vaja. :D

    VastaKustuta
  16. oi kui tore, et selle koogi austajaid järjest lisandub:)

    VastaKustuta
  17. Tegime täna õega seda kooki...panime kõike retseptis antud koguste järgi ja küpsetasime 175C juures, nagu pidi....aga vormist välja võttes lagunes kook täitsa ära:( Ei kujuta ettegi, mis valesti läks.
    Aga ega seepärast kook siis söömata ei jää - väga hea kook on!!

    VastaKustuta
  18. VL - kas kook jäi siis vedel? jama küll....

    VastaKustuta
  19. Ei jäänud vedel, täitsa pude oli - mõtlen, et äkki on asi ahjus!?

    VastaKustuta
  20. ....ehk küpses liiga kaua? Polegi endal sellist asja kookidega juhtunud:)

    VastaKustuta
  21. Tegin ka seda kooki kuna k6ik kiitsid. Tavalise kakaole lisasin chilli kakaod...okei tglt panin chilli oma natuke rohkem, sest Mulle v2ga meeldib shokolaadi ja chilli kooslus :) Lisasin ka rummi natuke ja peale niristasin natuke shokolaadi ja kaunistasin ka chilli kaunadega. Kook n2gi v2lja v2ga keeruline ja kallis kuigi valmis v2ga kiiresti. Maitse oli super ja kiidan ka seda kooki v2ga, lihtse vaevaga super maitse elamus.
    Suured t2nud Ragne :)

    VastaKustuta
  22. Oh jessus, kui uhke see lihtne koogike võis lõpuks välja näha:)

    VastaKustuta
  23. Vääääga mõnus ja maitsev ja mahlane kook! Supperhea ja lihtne! Terve pere kiidab :D! Aitähh! :)

    VastaKustuta
  24. Aga miks seda koogivormi küpsetuspaberiga vooderdama peab? tavaline klaasist vorm ja võiga määritult ei ole okei? Või peab see olema see metalne lahtikäiv vorm?
    Nii palju küsimusi ühe väikese arusaamatuse kohta, aga loodan, et saan kiirelt vastuse, sest vaja see kook kibekähku valmis teha :)) Aitäh juba ette.

    VastaKustuta
  25. Selle koogiküpsetamiseks erilisi vorm olema ei pea - sobib nii klaasist vorm, kui ka lahtikäiv, nii ümmargune kui ka kandiline:) Küpsetuspaberiga vooderdan sellepärast, et lihtsalt pärast valmimist on kooki hea lihtne kätte saada:)

    VastaKustuta
  26. Hihii, ma serveerin samas vormis, siis võib ilma paberita kah. Aitäh kiire vastuse eest. Hakkan homme varahommikul küpsetama. Valisin selle koogi just sellepärast, et endalegi üllatuseks olid just kõik komponendid kodus olemas. Nii, et see on selline hea sos-retsept, kui kiiresti vaja midagi teha. Usun, et tuleb maitsev ka, lugesin juba eelnevaid kommetaare. Ma mõtlesin veel, et viskan kaootiliselt umbes 20 mustsõstart ka sisse, las olla üllatusampsud.
    Igatahes edu ja kena alanud kevadet Pärnusse!

    VastaKustuta
  27. Läks just ahju, nüüd vaatasin et unustasin vaniljesuhkru lisada. Aga loodan et sellest hoolimatta tuleb maitsev ;)

    VastaKustuta
  28. ega sellest hullu miskit ole. Jama oleks siis, kui näiteks jahu oleks lisamata:)

    VastaKustuta
  29. Tõesti, väga lihtne valmistada ja üllatavalt maitsev. Kõik kes sõid, olid täiesti kindlad, et see on puht shokolaadi baasil valmistatud. Tänud suurepärase retsepti eest. Minu kook sai sellise uhke välimuse : http://maitsevhea.blogspot.com/2010/04/vale-shokolaadikook-7-8tk.html :)

    VastaKustuta
  30. Hea peturetsept. sinu koogil on muidugi juba maasikad nii isutekitavad:)

    VastaKustuta
  31. Väga-väga maitsev kook ja nii lihtne teha. Lihtsalt super :) Olen nüüdseks seda 2 korda teinud, teisel korral lisasin rummiessentsi ka ;)
    Aga tõesti, maitse järgi ei ütleks küll, et tegemist on väga lihtsa retseptiga.

    VastaKustuta
  32. Olen lisanud sellele koogile nii rummi kui ka amarettot - sobib mõlemaga väga häatijust, see kook petab oma võrratu maitsega kaassööjad ära.

    VastaKustuta
  33. hakkan seda kooki kohe tegema, kuid mõtlesin, et ei taha õunu panna. sellest ei tohiks ju midagi juhtuda? otsustasin, et panen õunade asemel vms kookshelbeid. :P eks pärast näis, kuidas valmis! :)
    väga head koogid siis kõik :)

    VastaKustuta
  34. Õunad lisavad sellele kogile mahlasust, kuid arvan, et ega kookoshelvestega see kook halvem saa tulla...

    VastaKustuta
  35. Tehtud. Üsna hea tuli, mingi "kick" on nagu puudu. Proovin järgmine kord rummiga.

    Tänan hea retsepti eest, see läheb kindlasti paberile ja siis magnetiga kubule :)

    VastaKustuta
  36. Ma võin seda nö "kicki" soovitada: paar päeva tagasi Norras reisil olles, tegin sellesama retsepti järgi kooki, õunad asendasin riivitud porgandiga ning katteks tegin sulatatud juustu-apelsiniglasuuri. Retsept tuleb õigepea:)

    VastaKustuta
  37. Kas kakao all on mõeldud magusat kakaod või ehtsat mõrudat? :)

    VastaKustuta
  38. mõrudat ehk siis magustamata kakaopulbrit

    VastaKustuta
  39. väga hea kook.... ja petab tõesti ära, elukaaslane arvas, et olen koogi teinud šokolaadist :D

    VastaKustuta
  40. Hei!
    Kas või võib asendada ka õliga? Nii tahaks teha, aga mida ei ole, on või : (

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei ole seda kooki täielikult õliga teinud ning pigem soovitaksin siiski võid kasutada. Või siis lisada pool kogus võid ja pool kogus õli.

      Kustuta
  41. Proovin ka selle isuäratava koogi järgi. Teha on teda tõesti lihtne, aga oodata on nii raske, sest tainas maitses küll super hästi. Kasutasin ainult mitveviljajahu ja õunad asendasin šokolaadiga, aga eks vaatame, mis välja tuleb. Loodan parimat :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tainas maitseb jah väga hästi:) Kas lõpptulemus maitses?

      Kustuta
  42. Kas kooki tuleks süüa kohe või ei juhtu midagi ka terve öö külmkapis seistes?

    VastaKustuta
  43. Proovisin ka seda kooki :D Ise olen 11 ja väga hästi tuli välja :D Õunu sisse ei pannud, kuna neid ei olnud :( Õunade asemel panin sinna kookoshelbeid ning see oli ka söödav :D Nii hea oli!!! Ei olnud kuiv ega midagi :D Minu poolt ainult kiidusõnad!! :D

    VastaKustuta
  44. Mul kook praegu ahjus, aga nagu ikka, siis alles poest väljudes meenus,et õunad jäid ostmata... No ega midagi, omakorjatud sügavkülmutatud aedvaarikad (läbi segatud natukese tärklisega) sisse ja küll ta kärab :D Eks näis, kui ahjust välja vötan, mis teo ja näoga ta on, aga lõhn on küll juba praegu mõnus :)

    VastaKustuta
  45. Kasutasin õunte asemel pirni ja väga hea tuli, arvan, et parem isegi kui õuntega oleks :D

    VastaKustuta
  46. See mu lemmik kook. Vahe peal ei leidnud retsepti üles ja nüüd lõpuks ikka leitsin ta jälle. ��

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see on tore:) Alati võib kuhugi uuema postituse alla kommentaari kirjutada, et kus retsept on:) Heameelega aitan otsimisel!

      Kustuta
  47. Oh pergel... unustasin kohvi panna...kook ahjus pool ajast....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas tainas liialt paks ei tulnud? Kuidas lõpptulemus jäi?

      Kustuta
    2. Tuli jah paks... jäingi mõtlema...kook ise nats kõvemapoolne aga uus katsetus kohe ahju ja kontrollisin,et kõik koostisosad olemas oleks 😉

      Kustuta
  48. Vastused
    1. Tore, et lõpuks õnnestus. Kohviga on kohe teistmoodi, eks:)

      Kustuta
  49. Kui antud retsepti järgi muffineid teha, küpsesid minul need 17 minutit.

    VastaKustuta
  50. Kui lisada rummi, siis kui palju?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda võib alati tunde järgi lisada - mina lisaks ca 4-5 sl :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails