24. jaanuar 2010

Hõrk kohupiimavorm pisikese riisilisandiga

/Prindi retsept/

Viimased paar nädalat mõlguvad mul meeles nõukaaegna kohupiimakook ning tõeliselt kohupiimane kohupiimavorm – ammu pole enam kumbagi söönud. Seekordne valik langes ühe tõeliselt kohupiimase vormi juurde. Juba poole ahjus küpsemise ajal vaatas mulle vastu tõeline kõrgutis, nii et otsustasin veelgi veidi luksust lisada ning juurde teha veel mustikatest tulvil kisselli. Suure vaevaga sobrasin sügavkülmast välja eeldatavalt viimase mustikakarbi ning pistsin need sinavad marjad potti. Võin öelda, et kooskõla oli lihtsalt häbematult hea ning koupiimavormi näol oli tegemist ühe parimaga, mida saanud olen. Nüüd käin vormi juures endale tükkhaaval lõike võtmas. Vaata ka nami-nami kooskokkamist.


1,5 dl riisi
4 dl vett

2 sl suhkrut
näpuotsatäis soola

2 dl piima
300 g kohupiimapastat
200 g teralist kohupiima

1 dl mannat
75 g s
ulatatud võid
2 muna
2,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Keeda esmalt valmis riisipuder, selleks pane riis koos vee, 2 sl suhkru ja soolaga potti keema. Kui vesi on aurustunud, lisa piim. Alanda kuumust ning aeg-ajalt segades keeda riis pudruks.

Pane keedetud riisipuder suuremasse anumasse ning lisa kõik ülejäänud ained. Sega korralikult ning aseta mass võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud ahjuvormi (kasutasin 17x25cm vormi). Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Lase vormis jahtuda veidi ning siis asu sööma.

8 kommentaari :

  1. Proovisin järgi. See oli väga maitsev. Isegi mu koogipelgurid lapsed sõid seda. Muidugi ilma mustikasupita. Mustikasupp tõi mulle meelde ühe mu lemmiku talvemagustoidu- soe mustikasupp külma koorejäätisega.Aitähh heade maitsete eest!

    VastaKustuta
  2. oi, kui tore, et lastele ka maitses -see näitab, et kokk oli tasemel:) ja see sooja mustikasupi ja jäätise jutt tekitas mulle küll isu.....

    VastaKustuta
  3. Näeb välja/kõlab imemaitsvalt! Aga kas Sinu stiilis mustikakisselli valmistamiseks ka väikseid näpunäiteid saaks, palun?

    VastaKustuta
  4. Ikka saab...tegelikult ega seal miskit keerulist ei olegi. Koguseid täpselt ei oska öelda, sest teen alati tunde järgi.

    Panen vee potiga tulele, poole keemise pealt lisan marjad, (nii palju kui süda ihkab või kui palju karbis parasjagu järel on) Lisan maitsejärgi suhkrut ja näpuotsatäie kaneeli. siis segan ca 2 sl poole klaasi külma veega, segan korralikult. Kui vesi on potis koos marjadega ilusti keema läinud, tõstan poti tulelt ja lisan pidevalt segades sisse vee-tärklise segu ning segan seni kuni kissell pakseneb. Siis panen poti veel hetkeks tulele ja lasen poti podisema ning maitsestan lõplikult:)

    Ja valmis ta ongi!

    VastaKustuta
  5. Tore!!! ma plaanisin seda uue nädala algul teha, aga nüüd keerlevad mõtted ühe Sokolaadise trühvlitordi järele...oehh. Esmaspäevaks on kindlasti juba uus mõte peas....

    VastaKustuta
  6. Aega läks aga asja minust sai - lõpuks tegin siis oma esimese kohupiimavormi ära. Imemaitsev sai ja just koos sooja mustikasupiga! Aitähh Ragne - Sinu blogi on siiani mu lemmik retseptiraamat;)
    Ma tahtsin veel seda küsida, et ma ei ole päris algusest siin lugeja ja äkki Sa oled juba kirjutanud sellest, aga ma väga tahaksin lugeda võimalusel ka Sinu köögi n-ö köögipoolest, ehk et näiteks mis Sul alati (külm)kapis olemas on, kas eelistad mingeid erilisi potte-panne-kausse-kulpe - taigna segamiseks, kana-kiievikotletite praadimiseks vms, mingeid väikeseid, aga olulisi Ragne spets-kokandusnippe jne? ;)

    VastaKustuta
  7. Liis - aitäh Sulle:) Köögipoolest pole eriti rääkinud. Alles aastakese tagasi sain endale korraliku köögi, kus kindlasti ilutseb puuküttega ahi - ei kujutaks selleta söögitegemist talvel ettegi. Minu tegemistest ja mõtetest aga saab kuulda sel laupäeval Pärnu raadios kella 15.00-16.00ni:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails