14. detsember 2009

Nostalgilised kaerahelbeküpsised magusate lisanditega

/Prindi retsept/

Praegu jõulusel ajal ehivad me küpsisekaussi šokolaadiglasuuri ja kookosepuistega piparkoogis ning need samad nostalgiaküpsised. Kaerahelbeküpsiseid valmistan ma talvisel ajal tegelikult päris tihti – head toitvad, lihtsad, maitsvad ja veel lisaks mõni tosin head omadust. Seekordsetele küpsistele lisasin juurde mõned maitsvad kaaslased – valge šokolaadi ja kuivatatud jõhvikad.


kaks suurt plaaditäit küpsiseid

250 g suhkrut
200 g margariini
6 muna
500 g kaerahelbeid

200 g jahu
150 g kuivatatud jõhvikaid

100 g valget šokolaadi, tükeldatuna

Vahusta margariin suhkruga. Lisa ükshaaval juurde munad. Seejärel sega sisse kaerahelbed ja jahu. Kõige viimasena puista tainasse jõhvikad ja peeneks hakitud valge šokolaad, sega kõik läbi. Küpseta 175 kraadi juures ca 25 minutit, ehk seni kuni küpsised on pealt kuldpruunid.

12 kommentaari :

  1. Tahaks neid teha väga aga kas võin kuivatatud jõhvikate asemel panna siin külmutatud jõhvikaid sügavkülmast ?

    VastaKustuta
  2. Ikka võib, jõhvikaid võib veel suhkrus kergelt keerutada ja siis tainasse sisse segada.

    VastaKustuta
  3. Väga mõnusad küpsised. Viivad keele alla!

    VastaKustuta
  4. Proovisin ka siis esimest korda elus teha kaeraküpsiseid. Väga head tulid. Panin valge šokolaadi asemel pruuni. Jõhvikaid kahjuks kodus polnud. Eks proovib nendega teinekord.
    Jõudu Ragnele tema tegemistes;)

    VastaKustuta
  5. mega mega head
    mina tegin külmutatud jõhvikatega jeerum kui head küpsised
    aitäh hea retsepti eest

    VastaKustuta
  6. Ma ei tea, mis ma küll valesti tegin, aga küpsised tulid puised ja kuivad :( Nagu saepuru sööks. Eks pean millalgi uuesti katsetama.

    VastaKustuta
  7. Siin võiks olla kolm põhjust:
    1. Küpsetusaeg liiga pikk:
    2. Jahu kogus liiga suur:
    3 vedeliku kogus liigväike.

    Esmalt kahtlustaksin küpsetusaega. Aga edu katsetamisel:)

    VastaKustuta
  8. Valmistasin just enam-vähem sama retsepti järgi. Margariini asemel panin võid, jõhvikate asemel rosinaid. Jahu panin natukene vähem ja tulid imeliselt mahlased, natuke nätsked, nagu mulle meeldivad. Natuke ehk liiga magusad, jõhvikas annab ilmselt mõnusa hapu maitse juurde. Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails