13. november 2009

Mustikatest rikastunud muffinid

/Prindi retsept/

Sobrasin oma sügavkülma sahtlites ning mulle jäi silma poolik karp jäise härmatisega mustikaid. Tuleks miskit maitsvat teha, arvestades sellega, et tahan homme miskit head oma vanematele külakostiks kaasa võtta. Lisaks hetkel kerkivale leivale võiks ju magusaga ka üllatada. Muffinite valmistamise hetkel puupliidiga küdevas ahjus oleks vast kõige sobivam variant. Ja nii need muhvikesed kerkisid ja kerkisid ja said nii maitsvad. Üks õige mustikamuffin peab olema mahlane, magusalt vaniljene, mustikatest tulvil – ehk täpselt selline nagu need muffinid.


4 dl jahu
2 dl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

0,5 tl kaneeli
2 muna

100 g võid, sulatatuna

100 g hapukoort

3 dl mustikaid


Sega omavahel kuivained. Eraldi kausid klopi omavahel segamini munad, sulatatud või ja hapukoor ning lisa need segades kuivainete hulka. Kõige viimasena sega tainasse juurde mustikad. Täida tainaga ¾ ulatuses muffinivormid ning küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

18 kommentaari :

  1. Mina panen oma mustikamuffinitesse Farmi maitsestamata toorjuustu palle ja ei sega neid taigna sisse väga katki. Nii maitsev!
    Carmen

    VastaKustuta
  2. Ma linkisin sinu blogi enda omas. http://avecado-avecado.blogspot.com/2009/11/kokkamispisik.html
    Kui sul peaks midagi selle vastu olema, siis anna teada ja ma muudan muidugi ära :)

    VastaKustuta
  3. Avecado - loomulikult ei ole mul midagi selle vastu, ainult hea meel:) Piilusin ka natuke Sinu blogisse, täpsemalt siis postitusse, kus mainid, et oleme kunagi koos töötanud. Kahjuks ei tuvastanud Sind Su blogi kaudu. Kas saaksid äkki valgustada mind, kellega on tegemist:)

    VastaKustuta
  4. Veel üks vihje: Pinky Winky
    :)
    Nüüd peaks sa küll ära arvama

    VastaKustuta
  5. Ma ei tea, kas põhjus on varajases hommikutunnis, aga kohe mitte ei tärgata:)

    VastaKustuta
  6. Ai-ai, ajasid mulle selle retseptiga konkreetselt muffiniisu peale...

    VastaKustuta
  7. Vóid orkutis otsida oma sóbralistist Pinky Winky´t, siis peaks küll kóik selge olema :)

    VastaKustuta
  8. Koit, ega siis muud üle jää, kui ruttu põll ette ja kööki:)

    Avecado - puust ja punaseks:) Nüüd tean hästi;)

    VastaKustuta
  9. Tere!

    Küsin siia ühe küsimuse muffinite küpsetamise kohta.
    Leidsin Baking Mad kodulehelt ühe muffininäpunäite (http://www.bakingmad.com/tips/cakesbiscuitsscones/top-tip-for-muffins), et kui ahju panna eelkuumutamise ajal väike veenõu, siis muffinid tulevad veeauru toimel mahlased ja pehme koorikuga.
    Küsimus siis selline, et kas Sinul on sellise veenõu-nipiga mingeid kogemusi? Kui on, siis kas veenõuke peab kogu küpsemisaja ahjus olema või ainult eelkuumutamise ajal?

    Oleksin tänulik, kui teaksid mulle mingeid tarkuseterasid poetada selle kohta :)

    Jaksu Sulle edaspidisekski Su tänuväärse blogiga!

    VastaKustuta
  10. Kusjuures väga-väga hea idee. Leivaküpsetamisel kasutatakse ju ka veeanumat. Muffinite küpsetmisel mul veeanumaga kogemusi ei ole, aga kindlasti hoiksin seed ahjus kogu muffinite küpsemise aja. (need ju peavad nii vähe aega ahjus olema) Proovin järgmine kord selle nipi kindlasti ära!!! Tänud

    VastaKustuta
  11. Tänan Sinu blogi eest. Seda mustikamuffini retsepti kasutan juba liigagi tihti. Nüüd mõtisklen, et millise maitsega muffini saaks, kui kasutada marjade asmel lahustuvat kohvipuru (idee viimasest sokolaadi-kohupiima postitusest). Kohvimuffinile ainult ei kujuta ette, millist lisa võiks veel anda ... äkki samuti sokolaadiga?

    Ilusat ja ideederohket blogimist edaspidiseks!

    VastaKustuta
  12. :) Šokolaad sobiks kindlasti hästi. Pähe aga turgatab ka millegipärast kirsilisand või martsilan:)

    VastaKustuta
  13. Mmm..tegin neid muffineid punasesõstrdega ja mooniseemnetega! Imeliselt õhulised ja maitsvad..peale muidugi valget shokolaadi;)

    VastaKustuta
  14. Ühesõnaga läks muffinitesse kõik kõige parem.

    Kui nüüd mustikale minek, siis saab ju mustikatega ka proovida:)

    VastaKustuta
  15. Ma olen alati arvanud et, see muffinipulber mis poes on ei kõlba kusagile! Ja seda kinnitas just see retsept. Tulid muffinid just ahjust ja kui head ja pehmed need on. Kaks satsi tegin kohe. Ühe mustikate ja teise valgete sõstardega( pean tunnistama, et valged sõstrad sobisid väga väga hästi sinna ). Peaks nädalavahetusel veel neid tegema ja külla muffinitega minema :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda:) Ja muffinid saavad ka kiirelt valmis;)

      Kustuta
  16. Tere! Kirjelduses on vanilje, aga retseptis kaneel... Kas on kogemata sassi läinud? :-) Olen juba mitu korda selle retsepti järgi teinud ja kaneeliga... Olid head küll! :-) Alles nüüd märkasin, et muidu räägid ju vaniljest.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails