13. november 2009

Mustikatest rikastunud muffinid

Kui sügavkülmas sobrades jäävad kätte külmutatud marjad, siis kohe kindlasti soovitan ma neidsamu muffineid küpsetada. Need pisikesed küpsetised valmisid mustikatega ning peab ütlema, et lõpptulemus on kõige paremas mõttes klassikaline - mahlane, meeldivalt vaniljene ning mustikatest tulvil! 

Neid saad tegelikult valmistada mistahes hooajal: talvel külmutatud marjadega, kevadel noore rabarberiga, suvel hooajaliste värskete marjadega ning sügisel õunte ja pirnidega!


4 dl jahu
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli

2 muna
100 g võid, sulatatuna
100 g hapukoort
3 dl mustikaid

Sega omavahel kuivained. Eraldi kausid klopi omavahel segamini munad, sulatatud või ja hapukoor ning lisa need segades kuivainete hulka. Kõige viimasena sega tainasse juurde mustikad. Täida tainaga ¾ ulatuses muffinivormid ning küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

32 kommentaari :

  1. Mina panen oma mustikamuffinitesse Farmi maitsestamata toorjuustu palle ja ei sega neid taigna sisse väga katki. Nii maitsev!
    Carmen

    VastaKustuta
  2. Ma linkisin sinu blogi enda omas. http://avecado-avecado.blogspot.com/2009/11/kokkamispisik.html
    Kui sul peaks midagi selle vastu olema, siis anna teada ja ma muudan muidugi ära :)

    VastaKustuta
  3. Avecado - loomulikult ei ole mul midagi selle vastu, ainult hea meel:) Piilusin ka natuke Sinu blogisse, täpsemalt siis postitusse, kus mainid, et oleme kunagi koos töötanud. Kahjuks ei tuvastanud Sind Su blogi kaudu. Kas saaksid äkki valgustada mind, kellega on tegemist:)

    VastaKustuta
  4. Veel üks vihje: Pinky Winky
    :)
    Nüüd peaks sa küll ära arvama

    VastaKustuta
  5. Ma ei tea, kas põhjus on varajases hommikutunnis, aga kohe mitte ei tärgata:)

    VastaKustuta
  6. Ai-ai, ajasid mulle selle retseptiga konkreetselt muffiniisu peale...

    VastaKustuta
  7. Vóid orkutis otsida oma sóbralistist Pinky Winky´t, siis peaks küll kóik selge olema :)

    VastaKustuta
  8. Koit, ega siis muud üle jää, kui ruttu põll ette ja kööki:)

    Avecado - puust ja punaseks:) Nüüd tean hästi;)

    VastaKustuta
  9. Tere!

    Küsin siia ühe küsimuse muffinite küpsetamise kohta.
    Leidsin Baking Mad kodulehelt ühe muffininäpunäite (http://www.bakingmad.com/tips/cakesbiscuitsscones/top-tip-for-muffins), et kui ahju panna eelkuumutamise ajal väike veenõu, siis muffinid tulevad veeauru toimel mahlased ja pehme koorikuga.
    Küsimus siis selline, et kas Sinul on sellise veenõu-nipiga mingeid kogemusi? Kui on, siis kas veenõuke peab kogu küpsemisaja ahjus olema või ainult eelkuumutamise ajal?

    Oleksin tänulik, kui teaksid mulle mingeid tarkuseterasid poetada selle kohta :)

    Jaksu Sulle edaspidisekski Su tänuväärse blogiga!

    VastaKustuta
  10. Kusjuures väga-väga hea idee. Leivaküpsetamisel kasutatakse ju ka veeanumat. Muffinite küpsetmisel mul veeanumaga kogemusi ei ole, aga kindlasti hoiksin seed ahjus kogu muffinite küpsemise aja. (need ju peavad nii vähe aega ahjus olema) Proovin järgmine kord selle nipi kindlasti ära!!! Tänud

    VastaKustuta
  11. Tänan Sinu blogi eest. Seda mustikamuffini retsepti kasutan juba liigagi tihti. Nüüd mõtisklen, et millise maitsega muffini saaks, kui kasutada marjade asmel lahustuvat kohvipuru (idee viimasest sokolaadi-kohupiima postitusest). Kohvimuffinile ainult ei kujuta ette, millist lisa võiks veel anda ... äkki samuti sokolaadiga?

    Ilusat ja ideederohket blogimist edaspidiseks!

    VastaKustuta
  12. :) Šokolaad sobiks kindlasti hästi. Pähe aga turgatab ka millegipärast kirsilisand või martsilan:)

    VastaKustuta
  13. Mmm..tegin neid muffineid punasesõstrdega ja mooniseemnetega! Imeliselt õhulised ja maitsvad..peale muidugi valget shokolaadi;)

    VastaKustuta
  14. Ühesõnaga läks muffinitesse kõik kõige parem.

    Kui nüüd mustikale minek, siis saab ju mustikatega ka proovida:)

    VastaKustuta
  15. Ma olen alati arvanud et, see muffinipulber mis poes on ei kõlba kusagile! Ja seda kinnitas just see retsept. Tulid muffinid just ahjust ja kui head ja pehmed need on. Kaks satsi tegin kohe. Ühe mustikate ja teise valgete sõstardega( pean tunnistama, et valged sõstrad sobisid väga väga hästi sinna ). Peaks nädalavahetusel veel neid tegema ja külla muffinitega minema :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda:) Ja muffinid saavad ka kiirelt valmis;)

      Kustuta
  16. Tere! Kirjelduses on vanilje, aga retseptis kaneel... Kas on kogemata sassi läinud? :-) Olen juba mitu korda selle retsepti järgi teinud ja kaneeliga... Olid head küll! :-) Alles nüüd märkasin, et muidu räägid ju vaniljest.

    VastaKustuta
  17. Mitu grammi on 1dl mustikaid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei olegi kaalunud. Aga 1 dl mustikaid on umbes pool klaasi!

      Kustuta
  18. Tere
    Tõeliselt mustikased ja mahlased muffinid - aitäh retsepti eest! Kuidas aga oleks kõige õigem neid säilitada, et eelmisel õhtul valmis tehes oleksid järgmisel hommikul pakkudes sama mahlased ja head?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tõeline rõõm kuulda. Ma soovitan neid säilitada kilekotis. Tõmban tavaliselt taldrikule, kus neid hoian, pisikese koti peale:)

      Kustuta
  19. Mustika laar sügvkülmas talve ootamas :) Aga kuidas te mustikad taigna sisse panete, külmunult või sulatate enne üles? Ma ise paneks külmunud mustikad :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti külmunud mustikaid/marju. Eelnevalt sulatatud marjad muudavad küpsetise tänud mahlale nätskeks ning ei säilita oma kuju:)

      Kustuta
  20. Väga väga maitsvad muffinid, hetkel lausa ahjusoojad! Üks väike küsimus, kui retseptis on 4 dl jahu, kas see tähendab siis 400g või 1dl=60g? Sama suhkru kohta.. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda!
      Erinevad ained on erineva kaaluga:
      1 dl jahu = 60 grammi
      1 dl suhkrut = 90 grammi
      1 dl vett = 100 grammi

      Kustuta
  21. Kuidas segada mustikad taignasse nii et jääks sama ilus tulemus kui pildil, mitte sinised muffinid?😀

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma eeldan, et kasutusel olid külmutatud mustikad? Sellisel juhul ei tohi neid eelnevalt üles sulatada, vaid lisada tainale külmutatud mustikad. Eelnevalt sulatatud mustikad on põhjuseks, miks kogu tainas lillakas-sinine jääb:)

      Kustuta
  22. Kui mitu muffinit umbes taignat tuleb?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails