21. oktoober 2009

Mulgikapsad...

/Prindi retsept/

….ehk tervitame kestvat sügist ja lähenevat talve. Täna oli nii nauditav söömaaeg, et ma kohe pidin sellest veel samal õhtul kirjutama – puupliidil valminud mulgikapsad, mida ma vist viimati tegin eelmine talv. Hea, et käisime nädalavahetusel mehe vana-vanematel külas. Viisime neile külakostiks suure pätsi just ahjust tulnud seemneleiba ning ilma igasuguse meiepoolse tagamõtteta saime vastu igasugu omakasvatatud juurikaid. Lisaks veel ühe suure purgi hapukapsast - ühesõnaga, igati väärt vahetuskaup, teinekordki:) Nii, et sellest hapukapsastest tegin osa mulgikapsasteks.


Kogus: suur potitäis

1 kg hapukapsaid
500 g pekiga läbikasvanud liha (võib asendada kaelakarbonaadiga)
5 pipratera
2 dl odratangu
vett
soola
suhkrut

Pane kapsad, väikesteks tükkideks lõigatud liha ja pipratered potti. Kalla peale tangud ja niipalju vett, et kõik toiduained oleks kaetud. Lisa ca 1 tl soola ning seejärel hauta kaane all madalal kuumusel umbes 2 tundi, kuni ained on ilusti pehmed (segada pole vaja). Hautamise vahepeal jälgi, et potis oleks vähemalt mõne sentimeetri jagu vett. Maitsesta valmis kapsad lõplikult soola ja suhkruga ning serveeri keedukartulitega.

6 kommentaari :

  1. Eh,see ei aja enam naerma ka :D Ma olen kaks päeva tangudega toitu teinud. Ühel päeval mulgiputru ja täna tegin tanguputru, mille sisse panin sibulat ja lihakuubikuid. Sina nüüd ilmud oma suurepärase väljanägemise (maitseb kindlasti veel paremini)mulgikapsastega :)

    VastaKustuta
  2. minu lemmikud http://reedahoidised.wordpress.com/

    VastaKustuta
  3. No kilost kapsast nüüd suurt potitäit küll ei saa. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul läheb suure poti sisse 4-5kg kapsast, 1.5kg seapeekonit, 0.5kg tangu ja saab mõnusa kapsa paariks päevaks.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails