27. september 2009

Seene-tartaletid, justkui küpsised

/Prindi retsept/

Hetkel olen lummatud nendest imearmsatest seenetartalettidest, kus kõige muredama taina põhjal laiutavad üksteise võidu šampinjonid ning feta juust - kooslus, millega tegin esmakordselt tutvust kukeseenesaiade valmistamisel. Tegelikult võiks nendele lahtistele pirukakestele öelda hellitavalt ka küpsis - meeldivalt mugav amps, mis pole hiiglaslikult suur, et peaksid oma peast viskama magustoiduks mõeldud vaniljese õunakoogi ega ka mitte nähtamatult tilluke, et muretseda oma silmanägemise pärast. Vaata ka nami-nami seenepirukate kooskokkamist.


Mina sain 12 Ø8 cm tartaletti

Põhi:

3 dl jahu

0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
125 g külma võid
1-2 sl külma vett

Kate:

125 g hapukoort
300 g šampinjone
75 g feta juustu

soola, pipart

Põhja jaoks sega omavahel kuivained. Lisa või tükid ning näpi taigen purutaoliseks. Seejärel lisa vesi ning sõtku ühtlaseks massiks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ca 0,5 cm paksuseks. ning lõika sellest tartalet vormide abil välja kettad. Suru kettad korralikult vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta neid 180 kraadi juures 10 minutit.

Täidise jaoks prae eelnevalt puhastatud ja viilutatud šampinjonid kuumal pannil pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga.

Aseta eelküpsetatud põhjadele teelusikatäis hapukoort, määri laiali. Selle peale aseta praetud šampinjonid ning seejärel murendatud feta juust. Küpseta 180 kraadi juures 20- 25 minutit.


5 kommentaari :

  1. Ragne, kus kohast Sina ostsid tartalette'i vormid?

    VastaKustuta
  2. Tead kui ma ei eksi, siis minu konkreetsed vormid on ostetud Pärnu Suurest Maximast-seal leiab vahets imeasju, ka cannelle vorme olen kohanud ükskord:) Aga ka Novaluxis olen näinud.

    VastaKustuta
  3. Tere Ragne!
    Sinu retseptid on vaieldamatult minu lemmikud,eriti part ja loomulikult koogid. Sooviks teha cannellesid,aga ei leidnud ühtegi eesti keelset retsepti. Ega Sina ei ole neid juhuslikult teinud?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails