4. september 2009

Grillitud suvikõrvitsaviilud

/Prindi retsept/

Üks hea idee, kuidas ruttu ja maitsvalt valmistada kapis olevast suvikõrvitsast midagi head. Tavaliselt teen mehele ja lapsele lõunasöögiks miskit liha, endale aga praegusel hooajal, kui suvikõrvitsaid peenramaal lademes, just neidsamu grillitud suvikõrvitsaviile. Kui need grillitud iludused kasta veel külma hapukoore sisse... oi te ei kujuta ette, kuidas mulle see maitseb.


1 keskmine suvikõrvits
oliiviõli

meresoola, pipart
peterselli, hakituna
riivitud juustu


Lõika suvikõrvitsast umbes 1 cm viilud. Aseta kaussi, lisa oliiviõli ning maitse järgi soola ja pipart ning raputa, et kõik suvikõrvitsaviilud maitsestuksid ühtlaselt. Aseta viilud ahjuplaadile. Raputa üle hakitud peterselli ning riivitud juustuga ja küpseta (või grilli) ahjus 200 kraadi juures ca 15 minutit ehk kuni juust on pealt sulanud ning suvikõrvits krõmpsuvalt pehme.

16 kommentaari :

  1. Seda ma motlen et kuidas sa ikka veel peenikene oled (foto jargi) parast su retseptide lugemist aga nuud siis selge. Teed teistele torti aga ise sood korvitsaid. :)

    VastaKustuta
  2. Puhvis kukk - Koogid/tordid pärast maiustamiseks:)Ma teeks mehele ka heameelega, aga tal suvikõrvits täiesti vastumeelt.

    VastaKustuta
  3. Kuigi ma pole taimetoitlane ja kõrvitsa piimasuppi ei võtnud lapsepõlves suu sissegi...Suvikõrvits on augustikuu a ja o, tee mehele teda kuidagi niimoodi kavalalt, et sööma hakkaks, paneeritult või ratatouille sees, marineeritult või täidetult. Variante on ju sadu. Ja suvikõrvits on ikka tõeline tegija...ka nüüd septembris...

    VastaKustuta
  4. Kuigi ma pole taimetoitlane ja kõrvitsa piimasuppi ei võtnud lapsepõlves suu sissegi...Suvikõrvits on augustikuu a ja o, tee mehele teda kuidagi niimoodi kavalalt, et sööma hakkaks, paneeritult või ratatouille sees, marineeritult või täidetult. Variante on ju sadu. Ja suvikõrvits on ikka tõeline tegija...ka nüüd septembris...

    VastaKustuta
  5. Sorry, et läks topelt, minust sõltumata.

    VastaKustuta
  6. aitäh soovitamast, aga enamus kavalusi on ära proovitud, nii piruka täidisena, paneeritult (minu isiklik lemmik), ahjuküpsena, köömnetega röstituna, võileiva täidisena - aga kõik tulutult:( Aru ei saa, kuidas see võimalik on. Ma võiksingi praegusel ajal suvikõrvitsast toituda:)

    VastaKustuta
  7. Sama siin...ma ka jumaldan seda suvelõpu rikkust ja kabatšoki erinevaid kasutamisvõimalusi.Ise ka imestan.Muidugi tavalist kõrvitsat ma niimoodi proovinud pole, ikka pigem tavapäraselt marineerinud, et jõuluks lauale panna oleks. Ja õnneks mul pere on ikka suvikõrvitsast sama vaimustuses, kui mina.Päikest Sulle , Ragne!:)

    VastaKustuta
  8. Lisaks kõrvitsa marineerimisele (ps See samuti mu mehele ei maitse:D), olen tavalist kõrvitsat röstinud ahjus koos köömnete ja oliiviõliga...tänuväärt suutäis:)Ilusaid sügisilmasid:)

    VastaKustuta
  9. Ma proovisin ja mulle väga meeldis. Suvikõrvitsat leiva sees sõi minu mees ka, kuigi muidu ta seda väga ei armasta. Mina olen väikseid krõmpsusid suvikõrvitsaid kasutanud lisana tavalises tomati-kurgi-sibula salatis.

    VastaKustuta
  10. salati sees kasutada on väga hea idee:) ehk petab mu mehe ka ära:).. vaevalt, aga proovida tasub.

    VastaKustuta
  11. Mõnusad suutäied, tänud retsepti eest! Ma lisasin sinna õlisse purustatud küüslaugu, andis eriliselt hea meki man'.

    VastaKustuta
  12. jaaa....küüslauk võis hea maitse anda:)

    VastaKustuta
  13. Tere Ragne!
    Kuidas sa seda suvikõrvitsat paneerid? Jahu või riivsaiaga? Oleks tore ka seda retsepti sinu blogist leida :D

    VastaKustuta
  14. Tere-tere! Lõikan suvikõrvitsast umbes 1 cm paksused viilud (koort ei eemalda). Panen need korra jahusse, siis lihamaitseaine ja pipraga maitsestatud lahtiklopitud munasse ning kõige lõpuks riivsaia purusse. Siis asetan suvikõrvitsaviilud õliga piserdatud kuumale pannile ning praen mõlemalt poolt seni, kuni kenasti kuldsed.

    Ükspäev teen neid, klõpsun pildi valmis ja panen ülesse ka:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails