31. juuli 2009

Kahe-juustu leib

/Prindi retsept/

Minuga on juba hea mõttes pahandatud, et koguaeg kiidan seda juustuleiba, aga blogisse ülesse ei raatsi panna. Ega siin mingit keerukust ei olegi, aga siiski, parandan oma vea – siin ta on. Lausa patt oleks seda leiba katta mingisuguse lisandiga. Piisab vaid ehtsast taluvõist ja võileib ongi valmis! Tõeliselt juustune, kus peaosas on imepärast maitset tekitav valgehallitusjuust Camembert. Need, kes on katsetanud minu kukeseenepirukat võivad kergelt aimu saada, millise maitsemeki see juust tekitab.


1/3 kogus leivatainast
75 g valgehallitusjuustu (Camembert või Brie)
75 g riivitud Eesti juustu

Lisa leivatainale väikesteks kuubikuteks lõigatud valgehallitusjuust ning riivjuust. Sõtku korralikult. Aseta leib 1 liitrisesse küpsetusvormi ning lase rätiku all ca 4-5 tundi kerkida.
Küpseta kerkinud leivatainast ahjus. Pane ahju põhja kauss veega (vajalik selleks, et ei tekiks liialt kõva koorikut) ja pintselda paar kord küpsemise ajal koorikut. Küpseta järgnevatel temperatuuridel:

250 kraadi juures 20 min
220 kraadi juures 10-15 min
200 kraadi juures 10-15 min
180 kraadi juures lõpuni

Leiva küpsetamine võtab aega 1-1,5 tundi (olenevalt ahjust). Valmis leib pane niiske käterätiku alla seisma, et koorik liialt kõvaks ei läheks.


3 kommentaari :

  1. Heh:) Plaanin just pühapäeval leiba teha ja meenub, et külmikus on tükike sinihallitusjuustu. Ehk proovin seekord sellega :)

    VastaKustuta
  2. Kõva kooriku vastu aitab kõige paremini, kui peale leiva ahjust võtmist selle koorik võiga kokku määrida!

    VastaKustuta
  3. Liisi - olen ka sinihallitusjuustu leivas lisandina kasutanud - täpsemalt siis oli täidiseks ananass ja siniallitus juust, maitses täpselt nagu äsjaküpsetatud pizza, aga minu arvates on selle leiva maitse ja sinihallitusjuustuga tehtud täiesti erinevad. Maitsvad aga muidugi mõlemad:)

    Age - Just , täitsa õige, ise kasutan leiva määrimiseks vastavalt olukorrale nii võid kui ka tavalist vett

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails