13. juuni 2009

Tomati-juustupirukas

/Prindi retsept/

Hetkel on meil köögis totaalne remont, seetähendab siis seda, et ainsate köögitarvikutena asetsevad seal uus puuküttegapliit ja külmkapp. Loomulikult ei saa ma kuidagi viivitada uue pliidi sisse õnnistamisega – seepärast kuhjan söögitoas asjad eest ning teen sinna endale pisikese nurgakese piruka tegemise ajaks.
Pean ütlema, et ahi töötab ideaalselt, eriti hea on see, et võrreldes vana pliidiga, on uuel kraadiklaas, mis näitab siis hetkel ahjus oleva temperatuuri. Antud piruka tegemine oli ausalt öeldes kindla peale minek, kuna olen seda korduvalt valmistanud (mis näitab suuresti, et tegemist on maitsva küpsetisega). Kindlasti sinihallitusjuustu sõprade lemmik.


Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
5 sl õli
1 dl riivitud keedetud kartulit
1 dl riivjuustu
1 dl vett

Kate:
3-4 tomatit
100 g sinihallitusjuustu
100 g riivitud juustu
pipart
värsket peeneks hakitud basiilikut

Põhja jaoks sega kuivad ained omavahel ning lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks. Suru taigen ringilise koogivormi (Ø 22-24 cm) põhja ja äärtele. Eelküpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit.

Eelküpsenud põhjale aseta peeneks pudendatud sinihallitusjuust, kata tomativiiludega ning raputa üle basiiliku ja musta pipraga. Kata pind riivitud juustuga. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit.


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails