16. juuni 2009

Tomati-basiiliku bruschettad

Keegi vist ei vaidle vastu sellele, et tomat ja basiilik on justkui kokku loodud parimast parimad sõbrad. Basiilik mu rõdukastis vohab hirmsa kiirusega ning poes müüdavad tomatid hakkavad juba täiesti tomati maitset ja ilmet omandama. Seetõttu saab valmistada endale ühe õige tomati bruschetta (talvel on selle valmistamine lausa keelatud, kuna tomatite maitse sarnaneb rohkem maitsetule pleekinud käsnale). Niisiis on basiilik juba omastkäest võtta, veel natuke ja siis saab ka tomateid otse oma rõdukastist näpata. Lihtne ja hea, minu lemmik!


saiaviile (parajalt paksult lõigatud)
mõned küüslauguküüned
küpseid tomateid
peotäis basiilikulehti
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
näpuotsatäis suhkrut
oliiviõli
pisike sorts valgeveiniäädikat

Valmista ette saiad, selleks rösti saiaviilud rösteris või ahjus kuni nad on mõnusalt krõbedad. Seejärel hõõru saiaviile pealt poolitatud küüslauguküünega (see annab juurde nii hea maitse).

Tomatisegu valmistamiseks pane kaussi väiksemateks tükkideks lõigatud tomatid ja peeneks hakitud basiilikulehed. Lisa meresool, must pipar, suhkur, sorts oliiviõli ning tilgake veiniäädikat. Sega ning aseta saadud tomatisegu ettevalmistatud saiadele.

4 kommentaari :

  1. Bruschettad on tõesti geniaalsed, teen ise ka neid tihti. Ning tomat ja basiilik on tõesti parimad sõbrad:)

    VastaKustuta
  2. Kas neid ciabattaga ei oleks parem teha? Või suurt vahet pole? Ma paneks muidugi veel pärast sinna juustu peale ja siis veel natukeseks ahju :)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne - Eks originaalis on muidugi ciabatta, mis on õhulisem ja kergem kui tavaline sai. Kui aga ciabattat käepärast ei ole võib ära kasutada ka kodus oleva saiapätsi:) Seda juustu ideed kasutan ka minagi - näiteks paar viilu mozzarellat ja oi kui hea on lõpptulemus...

    VastaKustuta
  4. Mozzarella, basiilik ja tomat - minu lemmik kolmik! Mmm!!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails